Izložba „Valentino Rosi – sve njegove sezone“ od četvrtka

Moto GP 28. nov 202215:371 komentar
izložba Valentino Rosi
SK

Od 1. do 7. decembra u galeriji "Štab" moći ćete da posetite izložbu fotografija pod nazivom "Valentino Rosi - sve njegove sezone" fotografa Henka Kulemansa.

Izložbu organizuje „Infinity Lighthouse“, a u četvrtak od 19 časova svečano će je otvoriti upravo Kulemans i Met Oksli, autor knjige „Valentino Rosi – sve njegove trke“. Baš u toj knjizi je većina fotografija Kulemansovo delo.

Fotografije koje će biti izložene prikazuju svih 26 sezona u karijeri legendarnog italijanskog motocikliste u Svetskom šampionatu, kao i neke od trenutaka pre nego što je iko mogao da nasluti kako će ‘Doktor’ promeniti istoriju sam sport koji ga je proslavio.

Tokom trofejne karijere, Rosi je osvojio sedam titula u kraljevskoj klasi, uz po jednu u kategorijama do 125 i 250 kubika. Na najvišem stepeniku pobedničkog postolja našao se 115 puta, imao je ukupno 235 podijuma, uz 65 pol pozicija. Još pre nego što je završio karijeru motocikliste i prebacio se na četiri točka, ‘Doktor’ je osnovao svoju akademiju, a u prvoj sezoni posle njegovog povlačenja njegov učenik Frančesko Banjaja osvojio je titulu. Peko je postao prvi italijanski šampion još od Rosija 2009. godine, a takođe je doneo Dukatiju prvu titulu još od 2007. godine, kada se na tronu našao Kejsi Stoner.

Galerija „Štab“ nalazi se u tržnom centru „Galerija“, kod ulaza broj dva, a izložba će biti otvorena sve do sledeće srede.

Komentari

Vaš komentar