Katastrofa za Peka, Kvartararo je svetski šampion!

Moto GP 24. okt 202114:49 > 14:513 komentara
Fabio Kvartararo
© 2021 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Fabio Kvartararo je svetski šampion u motociklizmu! Zahvaljujući izletanju Frančeska Banjaje sa staze, Kvartararo je osvojio prvu titulu u Moto GP u karijeri.

Frančesko Banjaja bio je na četiri i po kruga od toga da dođe do pobede u Mizanu i šanse da se u poslednje dve trke sezone boti sa Kvartararom za titulu.

Banjaja je veliki posao uradio u subotu u kvalifikacijama, a u nedelju je dobrim startom i konstantnom vožnjom kojom je čuvao prvo mesto uprkos svim napadima Marka Markesa koji se na drugo mesto probio nakon izletanja Džeka Milera nakon samo nekoliko krugova. I tako do pet krugova do kraja kada je izleteo sa staze i tako predao krunu u ruke Kvartarau.

Pobednik trke na kraju je bio vozač Honde Mark Markes, Pol Espargaro bio je drugi dok je Enea Bastijanini u poslednjem krugu došao do trećeg mesta stvorivši se praktično niotkuda ispred Kvartarara. Kvartararo je završio na četvrtom mestu.

Žoan Zarko bio je peti, a sledili su Aleks Rins, Aleš Espargaro, Maverik Vinjales, Luka Marini i Valentino Rosi.

Poslednji put u Italiju su vozila dvojica legendarnih motociklista, Valentino Rosi i Danilo Petrući. Petrući je nažalost trku završio na samom početku kada je sa Đoanom Mirom izleteo sa staze. Rosi je poslednju trku u svojoj domovini završio na 10. mestu.

Komentari

Vaš komentar