Kraj sezone za Markesa posle Muđela – mora na operaciju

Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Za španskog motociklistu Marka Markesa sezona će nakon trke u Muđelu biti završena, potvrđeno je na konferenciji za medije koja je održana u Muđelu nakon voženih kvalifikacija u subotu.

Vozač Repsol Honde će morati na operaciju, pošto ga muči povreda ruke.

„Kao što se sećate, Mark je pre 18 meseci imao operaciju, od tada je imao dug proces oporavka i vrednog rada sa lekarima u Madridu. Nažalost pozicija na motoru nije kakvu želi da ima tokom trkačkog vikenda. Posle konsultacija sa lekarima, u petak smo dobili informaciju da može da se obavi operacija, da je moguće to uraditi sada, a zbog toga će Mark završiti sezonu posle ove trke. Verujemo da je prava odluka za sve“, rekao je Alberto Puđ.

Markes je tokom kvalifikacija u Muđelu ponovo doživeo pad. Uprkos tome što mu predstoji velika borba na mentalnom planu, Markes veruje da će se vratiti na stazu u dobroj formi.

„Od prve povrede desne ruke sve je bilo komplikovano, infekcija je bila najgora, odrađeno je sve za oporavak, ali od povratka sam osećao određena ograničenja, a uprkos tome što sam dao sve od sebe poštovao sam lekare. Ove sezone sam shvatio da ne uživam, da ne mogu da vozim kako želim, da uporno povređujem desno rame. Nisam loš, ali ne želim ovako da vozim. U oktobru, kada sam imao problem sa vidom, razmišljali smo o sledećem koraku, ali kost nije zarasla. Nisam imao napredak u poslednja četiri meseca, posle Heresa smo imali preglede i razmotrili smo novu operaciju. Dao sam sve od sebe da izbegnem, ali to je način da se oporavim. Dobra stvar je da znamo šta je problem. Uprkos problemima uspeo sam da pobedim prošle godine, ali verujem da mogu bolje. Izgleda kao noćna mora, ali verujem da ću se brzo vratiti, ne znam kada, međutim, nećemo žuriti“, objasnio je španski motociklista.

Markes se zahvalio svom timu, i rekao da mu je jaka psiha mnogo pomogla u dosadašnjem toku oporavka.

Mark Markes
Sport Klub

„Cilj je da se spremim za 2023. Hvala Hondi koja poštuje moju odluku. Da nastavim ove godine bila bi noćna mora, mogu do podijuma na nekim trkama, ali to nije ono što ja želim.Istina je da je moja jača strana psiha, da nije bilo tako u ovom periodu odustao bih. Mnogi ne razumeju i pričaju gluposti, znam svoja ograničenja i veštine, ali ne mogu da izvučem maksimum. Sada možete da razumete moje izjave sa nekih od poslednjih trka, oko ograničenja. Ali, biti uz ljude koji veruju je ključ. Naravno da nije najbolji trenutak odlučiti da stanem usred sezone, ali nema drugog izbora“.

Još uvek nije poznato ko će zameniti Markesa. Puđ je istakao da će o tome tek odlučivati jer su vesti o zdravstvenom stanju Španca stigle u petak.

Od detalja je još poznato samo to da će operacija ruke biti obavljena na klinici Majo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Komentari

Vaš komentar