Markes se vraća! Dobio dozvolu da vozi u Portugalu

Moto GP 10. apr 202110:29
Mark Markes
Izvor: Imago Sports

Mark Markes će moći da vozi na Velikoj nagradi Portugala 18. aprila. On je prošao sve testove kod lekara i dobio je dozvolu da bude na motociklu. Biće to njegova prva trka još od Heresa i 19. jula kada je u teškom udesu povredio nadlakticu.

Devet meseci je prošlo od Heresa gde je Markes imao težak udes. Odmah potom je operisan, a on je probao da se vrati na motocikl već naredne subote kada je bio još jedan trkački vikend na stazi „Anhel Nijeto“. Ipak nije mogao da vozi, a problemi sa prelomom su uzrokovali još nekoliko operacija.

Sada je Mark konačno spreman da se vrati na svoju Hondu i da vozi na trećoj trci u Svetskom šampionatu u motociklizmu.

Bio sam kod lekara i rekli su mi da mogu da vozim. Bilo je ovo teških devet meseci, trenuci neizvesnosti, uspona i padova i sada mogu da uživam u svojoj strasti ponovo! Vidimo se u Portimau„, napisao je Mark Markes na Tviteru.

Repsol Honda je poručila da je Markesova kost sada u veoma zadovoljavajućem kliničnom stanju i da je napredak u oproavu kosti evidentan.

U aktuelnoj situaciji, Markes može da se vrati trkanju, uz određeni rizik koji postoji u ovom sportu„, stoji na kraju saopštenja Honde.

Trkački vikend u Portugalu počinje u petak 16. aprila, a Mark će se vratiti u garažu Honde gde će mu kolega biti Pol Espargaro.

Komentari

Vaš komentar