Rosi: Ono što mi je Markes uradio 2015. je neoprostivo

Moto GP 08. feb 202117:53 1 komentar
Valentino Rosi, Mark Markes
REUTERS/Issei Kato

U pauzi između dve sezone Valentino Rosi je pričao o sukobu sa Markom Markesom iz 2015. godine posle čega je ostao bez titule. Tada je Italijan u Maleziji šutnuo Marka i zbacio ga sa motocikla u jednoj od krivina.

Trka u Maleziji je došla nakon nekoliko zapaljivih izjava Valentina Rosija. On je rekao da se Markes poigravao sa svojim rivalima na „Ostrvu Filip“ i da je na taj način stavljao svog sunarodnika Horhea Lorenca u povoljan položaj. Na „Sepangu“ je Mark, koji inače nije imao šansu za titulu, vozio veoma agresivno i delovalo je da seče Rosija u svakoj krivini dok Vale nije oborio Španca.

Poslednju trku u Valensiji Doktor je počeo sa začelja i zato je izgubio titulu. Posle toga nije bio ni blizu da dođe do 10. titule šampiona sveta.

Ono što mi je uradio je neoprostivo. Kada mislim o tim danima, imam isti osećaj kakav sam imao i tada. Šest godina je prošlo i mislim da se neće ništa promeniti„, kazao je Rosi koji je pričao i o Markovoj povredi.

Moram da budem diplomata, žao mi je što ne može da se trka. Ako se oporavi, što ni on čak ne zna, biće jak kao pre. Mada Markes nije najbolji rival s kojim sam se trkao. Greška je bila da se tako brzo vrati posle operacije. Ne znam zašto su to dozvolili. Davno je doktor Kosta bio pionir u oporavljanju i onda je Lorenco veoma brzo uspeo da se vrati 2013. u Asenu. Zato je Dorna napravila limite da bi predupredila rizike. Sa Markesom su svako pravilo izbegli ne znam zašto„, kazao je Rosi.