Vozači negoduju zbog životinja na stazi u Australiji

Moto GP 15. okt 202214:43
Izvor: Robert Cianflone/Getty Images

Ostrvo Filip je veoma popularno u Australiji zbog MotoGP trka i predivne staze, ali i zbog bogatog životinjskog sveta. Ne prođe ni jedna godina da kada MotoGP karavan dođe na ovu stazu da ne vidimo neku životinju kako se nalazi pored piste ili istu pretrčava. Vozačima je ovoga dosta.

Najnoviji incident se desio ovog vikenda kada je valabi pretrčao stazu na prvom treningu, a veoma blizu je bio da ga pregazi Aleš Espargaro. Ovako su u opasnosti i životinja i vozač, pa MotoGP motociklisti traže promene. Još jedan incident se desio u subotu kada se jedna ptica prošetala stazom i zbog toga je bila istaknuta crvena zastava.

„Već smo pričali sa bezbednosnom komisijom da treba da poboljšamo ograde. Ako udarimo valabija to je opasno i za životinju i za nas. Gledam ogradu na pravcu i nije ona toliko visoka“, rekao je vozač Suzukija Aleks Rins.

„Na početku sastanka svi su se smejali. Ali shvatili su koliko je to važno za bezbednost. Za mene je to neprihvatljivo i veoma opasno. Tražili smo im da zatvore bolje stazu. Što se tiče ptica tu ne možeš ništa. Valabi ne može da se desi. Da sam juče udario u valabija u brzini od 220 na sat bio bi to veliki, veliki, veliki udes“, rekao je Aleš Espargaro.

 

Komentari

Vaš komentar