Pakjao ide u penziju!

Ostali sportovi 25. okt 201517:09 > 17:12
Izvor: Getty Images

Filipinski bokser Mani Pakjao (37) završiće karijeru u aprilu 2016, kada će boksovati poslednji put, a posle toga će se posvetiti politici. Njegov promoter Bob Arum potvrdio je za ESPN da će Pakjao staviti tačku na karijeru 9. aprila.

„Ozbiljno smo razgovarali u Njujorku nakon što je primio nagradu Azijskog društva pri Ujedinjenim nacijama. Objasnio mi je da se nada da će sredinom maja biti izabran za senatora na Filipinima i da ga od tog trenutka boks više neće zanimati. Ako se to desi, biće maksimalno fokusiran na senat, drugo ga ništa neće zanimati i borba u aprilu će mu, po svoj prilici, biti poslednja u karijeri”, rekao je Arum.

Pakjao nije ulazio u ring od maja kada je u Las Vegasu izgubio na poene od Amerikanca Flojda Mejvedera u borbi za objedinjenu titulu u velter kategoriji u WBC, WBO i WBA verziji. Pakjao je jedini je bokser u istoriji kome je pošlo za rukom da postane svetski šampion u osam kategorija. Od ukupno 65 mečeva u karijeri, zabilježio je 57 pobjeda od kojih 38 nokautom. Od 2010. godine počeo da se bavi politikom, kada je izabran u filipinski parlament.

  Ljubitelji boksa sada sa nestrpljenjem očekuju ime rivala na oproštaju legendarnog Pakjaa. Veruju da će to biti spektakl za pamćenje i nadaju se da Mani neće za rivala izabrati malo poznatog borca kao što je to uradio Flojd kada je nedavno slavio protiv zemljaka Benta. Flojd naravno nije mnogo brinuo zbog toga je je izjednačio rekodr legendarnog Rokija Marćana u profi ringu, od 49 poeba bez poraza.