Obradović: Ivana može do medalje u Riju

Ostali sportovi 13. dec 201513:50 > 13:51
Getty images, Alexander Hassenstein

Vreme odmora je prošlo. Ivana Španoviće je zajedno sa trenerom Goranom Obradovićem stigla u Dubai. Pa kako je prošlo vreme odmora? Pitaće mnogi. Međutim, Goran i Ivana nisu otišli u Dubai da odmaraju nego da započnu pripreme za sezonu od koje se očekuje mnogo.

Ivana je prošle godina osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u dvorani, bronzu na Svetskom šampionatu u Pekingu. U godini koja sledi, imaće tri velika iskušenja: SP u dvorani koje se održava u SAD, Evropsko prvenstvo na otvorenom u Holandiji i naravno Olimpijske igre u Brazilu.

„Radimo u ritmu na koji smo navikli i koji nam je doneo mnogo uspeha u periodu koji je ostao iz nas. Tri velika takmičenja su ispred nas, ali budimo iskreni, sve je podređeno Olimpijskim igrama u Brazilu. Nećemo sebi dozvoliti luksuz da trošimo emocije i energiju za preostala takmičenja. Svi tako razmišljaju. Govorim o devojkama koje će se boriti za medalju u Riju“ rekao je Goran Obradović i nastavio: „Ono što je jako bitno je da nas malo pogleda sreća u sezoni koja sledi. Tu pre svega mislim na povrede. Ako Ivana bude zdrava i spremna, uveren sam da ide do medalje na Olimpijskim igrama“.

Ivana je posle Svetsog šampionata bila tužna jer je želela zlato a ne bronzu. Ivana će i u Brazilu težiti zlatu, a što se ljubitelja sporta u Srbiji tiče svaka medalja će sijati kao zlatna.