Prevc grabi ka tronu!

Ostali sportovi 01. jan 201616:33 > 16:36
Izvor: Getty Images

Slovenački skakač Peter Prevc pobedio je na drugoj stanici turneje Četiri skakaonice na legendarnom Garmiš Partenkirhenu.

Prevc je posle skoka od 133, metra, u drugoj seriji skočio 136 metara i za više od 16 bodova nadmašio pobednika u Oberstdorfu Zeverina Frojnda. Frojnd je završio na trećoj poziciji (skokovi 133,5 i 132,5), dok se između njih ubacio Norvežanin Kenet Gangnes.

Mladi Norvežanin je zablistao drugim skokom koji je od Prevcovog bio kraći samo dva metra, i ostao na nešto više od 12 bodova minusa u odnosu na prvoplasiranog. Peter je posle nešto slabijeg finiša na prvoj stanici pokazao zašto je najveći favorit da trijumfuje na turneji Četiri skakaonice i zašto je pre Oberstdorfa vezao tri trijumfa. Ostvario je prvi individualni trijumf na nekoj od stanica, preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu i povećao razliku nad drugoplasiranim Frojndom u Svetskom kupu.

https://youtube.com/watch?v=lpcLMM4BW-o

Norvežani će imati mnogo razloga za zadovoljstvo – osim Gangnesa među najbolje plasiranima još Johan Andre Forfang i Anders Fanemel, a Top 10 kompletiraju Mihael Hajbek, Rihard Frajtag, Roman Kudelka, Štefan Kraft i Daiki Ito.

Posle dva dana takmičenja u Nemačkoj najbolji ski skakači današnjice sele se u Austriju i Insbruk, gde takmičenje počinje kvalifikacijama već u subotu, dok je glavno takmičenje na programu u nedelju od 14 časova.