Ivana Nešović u kineskom Tjanđinu

Ostali sportovi 19. nov 201414:47 > 14:52
EPA

Srpska odbojkašica Ivana Nešović karijeru nastavlja u Kini. Ona je potpisala ugovor sa ekipom „Bohai Bank“ iz Tjanđina, a novim saigračicama priključiće se već u četvrtak.

„Čitavo leto sam čekala ponudu koja bi meni lično najviže ležala. Azija je moja velika ljubav i samo mi je Kina nedostajala u tom mozaiku, tako da sam veoma srećna što se vraćam na Istok. Krećem u nove pobede i hvala svima koji su verovali u mene“, rekla je Ivana Nešović koja je u svojoj karijeri igrala u Koreji za Seongnam i Japanu za Denzo Eribiz.

Sjajna korektorka ovu sezonu počela je u Železničaru iz Lajkovca, gde je prikazivala izvanredne partije i bila jedna od najzapaženijih igračica Viner štetiše Superlige.

„Zahvalila bih se Železničaru i svim Lajkovčanima na sjajnom gostoprimstvu i mogućnosti koju su mi pružili da održavam visok nivo svoje forme. Lajkovac ima izvanredne uslove za rad i najzdraviju atmosferu i želim im mnogo sreće u nastavku sezone. Nadam se da će sve devojke, stručni štab i članovi Uprave biti nagrađeni za veliki trud i rad“, zaključila je Nešovićeva.

Tjanđin je trenutno lider na tabeli kineskog šampionata. Imaju osam titula nacionalnog šampiona, kao i četiri trofeja u šampionatu Azijske odbojkaške konfederacije. Smatra se za jedan od najuspešnijih odbojkaških kolektiva u Kini u poslednjoj deceniji.

Ivana Nešović ima 26 godina i visoka je 190 centimetara. Karijeru je počela u Crvenoj zvezdi gde je provela sedam sezona, a pored Koreje i Japana, nastupala je za Asistel Novaru (Italija), Volej Soverato (Italija) i Čanakale (Turska).