Divac: Rio će biti bolji od Londona!

Ostali sportovi 01. apr 201617:38 > 17:40
Garrett Ellwood/National Basketball Association

Bliže Olimpijske igre u Brazilu. Ekspedicija Srbija će biti uzetno brojna, a cilj je da se osvoji što više medalja i da se definitvno potvrdi da je sport brend Srbije.

Trenutno vizu za Olimpijske igre ima 73-oj sportista, a spisak nije konačan jer se podesećanja radi bliži i kvlafikacioni turnir za košarkaške, odnosno kvalifikacioni turniru za rvače. Košarka će se igrati u Beogradu, a rvači će se za vize boriti u Zrenjaninu.

Uspesi su se nizali iz meseca u mesec, a letnji su bili prepuni sjajnih rezultata koji su preticali jedni druge. Veliko je zadovoljstvo kada znate da su svi ti sportisti uključeni u programe olimpijskog komiteta. Smatram da je prethodna godina bila još jedan od pokazatelja da se krećemo u dobrom pravcu i da na kvalitetnim temeljima gradimo Olimpijsku, 2016. godinu„, rekao je Divacna Skupštini OKS u Vrnjačkoj banji.

Cilj je, prema rečima Divca, da Srbija ima više od 100 sportista u Riju. Divac je dodao da je plan rada za 2016. zasnovan na četvorogodišnjem programu, za koji je naveo da se uspešno realizuje.

Iz godine u godinu dajemo sve od sebe da postavljeni sistem sporta unapredimo i ojačamo formiranjem projekata koji, kao što je to slučaj sa programom Rio predstavljaju suštinu delovanja OKS. Na ovaj način jasno smo postavili kriterijume za učešće u ovom prepoznatljivom projektu koji negujemo treći olimpijski ciklus za redom, neprestano ga usavršavajući i dograđujući„, kazao je prvi čovek OKS.

On je rekao da je osnovni cilj obezbeđivanje uslova za bolje rezultate srpskih sportista u Riju, u odnosu na one od pre četiri godine iz Londona.

To se, naravno, ne odnosi samo na veći broj medalja, već i na veći broj ostvarenih visokih plasmana. Misija od početka ovog ciklusa pa do danas razvrstana je u pet segmenata kao pet paralelnih elemenata našeg rada i delovanja, a to su težnja ka izuzetnosti, jednake mogućnosti, budući razvoj, olimpijski ideali i istorijsko nasleđe„, rekao je Divac.