SK: Andrea Arsović osvojila zlato

Ostali sportovi 21. maj 201620:00 > 20:02
Tanjug

Andrea Arsović je osvojila zlatnu medalju vazdušnom puškom prvog dana Svetskog kupa u Minhenu! Srpska reprezentativka je u vrlo uzbudljivom i izjednačenom finalu pobedila sa 208,5 krugova (0,9 manje od vlastitog državnog rekorda) ispred Meksikanke Goreti Alehandre Zumaje Flores.

Arsovićeva je od početka finala držala drugo mesto, a posle 12. serije izbila na čelnu poziciju ispred 18-godišnje Kineskinje Megjao Ši, novog imena u svetskom streljaštvu, debitanta na SK. Čuvala je naša takmičarka čelnu poziciju do kraja. U finišu je u borbu za zlato ušla Meksikanka Flores i pred poslednju 20. seriju Arsovićevoj prišla na samo jedan minimalni deseti deo kruga zaostatka. Međutim, srpska reprezentativka je poslednjim hicem pogodila 10,5, Meksikanka je upisala 10,2, i Andrei Arsović je ostalo zlato.

Andrea je do sada osvojila sedam medalja na turnirima Svetskog kupa, ovo joj je četvrta zlatna. Ima i jedno srebro i dve bronze. Na finalnim turnirima SK okitila se sa dva srebra, kao i jednom bronzom, baš vazdušnom puškomu Minhenu prošle godine.