Gocić: U Brazil po zlato!

Ostali sportovi 03. jul 201622:08 > 22:10
Izvor: Adam Pretty/Getty Images

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Vaterpolisti Srbije su posle sedme uzastopne medalje, na sedmom velikom takmičenju, dobili nekoliko dana odmora, a zatim počeli da se pripremaju za Olimpijske igre na kojima takođe žele zlato.

Tačnije rečeno sanjaju ga jer ga nemaju u vlasništvu, a sigurni smo da nisu mnogo razmišljali i o tome da bi nama u Srbiji svaka medalja sijala kao zlato. Puleni Dejana Savića otputovali su u Kranj, gde će se do 10. jula pripremati za Olimpijske igre u Riju. Selektor Dejan Savić je podvukao da je rad u Sloveniji i te kako važan zbog najvažnijeg takmičenja u ovoj godini.

“Nastavljamo po planu sa radom. Posle Kranja sledi jak turnir u Boru, sparing sa Mađarima i Italijanima. Najvažnije je da nas posluži zdravlje”, naglasio je selektor Dejan Savić.

Kormilar Srbije je na pripreme poveo: Gojka i Duška Pijetlovića, Branislava i Stefana Mitrovića, Rističevića, Gocića, Filipovića, Mandića, Strahinju i Viktora Rašovića, Aleksića, Jakšića, Ranđelovića, Prlainovića, Ćuka, Subotića, Nikića i Ubovića.

“Zaista mi je teško više i da pričam o ciljevima. U porodičnom okruženju imam priču, ‘ajde Živko, vidimo se, uzmite medalju pa da se malo odmorimo. Osvojili smo Svetsku ligu iako nam je prioritet Brazil. Međutim, mi smo ekipa koja u svakom meču ide na pobedu. Tako će biti i u Brazilu. Da li ćemo osvojiti zlatnu medalju? To je naš cilj. Ali nikada ne treba zaboraviti da iste ciljeve imaju i ostale moćne reprezentacije, a sve ih je više i više”, rekao je Gocić.