Bošković: Imamo dobru ekipu. To je blago koje treba sačuvati

Ostali sportovi 05. dec 201421:38 > 21:40
Izvor: Rukometni savez Srbije

U Novom Sadu u petak je održana konferencija za medije rukometašica Srbije pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje se od 7. do 21. decembra igra u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Srbija će se takmičiti u Grupi D, uz Crnu Goru, Francusku i Slovačku, a prvi meč vicešampionke sveta igraju sa Crnom Gorom 8. decembra. Tom prilikom selektor srpskih rukometašica, Saša Bošković je izjavio:

„Ono što je bitno je da se mi polako spremamo, dva dana je do polaska u Hrvatsku, tri dana do prve utakmice sa Crnom Gorom. Ono što mogu da obećam je da ćemo mi tamo igrati srcem, glavom i sa velikom ljubavlju prema dresu. Da li ćemo uspeti da pobedimo, ne znam, ali one devojke koje budu bile tamo, sigurno će dati sve od sebe. Imamo puno problema, devojke se još nisu oporavile. Ide sve na bolje, ali ne znamo još u kakvom ćemo sastavu biti protiv Crne Gore, bitno je da idemo dobro raspoloženi. Srbija ima dobru reprezentaciju, imamo dobre devojke, imamo blago i ja se nadam da ćemo blago uspeti da sačuvamo. Još nismo odlučili ko ide, ali ono što mogu da kažem je da ona igračica koja bude imala zdravstveni problem, neće biti u sastavu. Za nas je fokus prva utakmica protiv Crne Gore, oni su šampioni Evrope, mi smo vicešampioni sveta, i to je sudar dve jako dobre reprezentacije.“

„Sada je na pripremama 19 devojaka, a 18 će ići u Hrvatsku. Ivana Milošević definitivno neće igrati na EP, zbog problema sa meniskusom. Jutros je otputovala u Kragujevac, gde će imati operaciju, ali se nadam da će biti uz nas i navijati i bodriti nas sa tribina“, dodao je Bošković.

Kapiten reprezentacije, Andrea Lekić, takođe se obratila novinarima:

„Posle dužeg vremena sam ovde u reprezentaciji. Ne treba trošiti reči koliko mi ovo znači, da sam u timu, kako kaže selektor, sa najboljim devojkama na svetu. Bilo je teško provesti ovaj deo priprema na rehabilitaciji, međutim, dobar deo je završen. Što se tiče zdravstvenog stanja, za nas par je zaista teško prognozirati. Nemamo ni sami još uvek uvid koliko možemo da damo i kakav će sastav biti u narednim utakmicama. Zadovoljna sam i srećna što se situacija popravlja iz dana u dan, ali treba biti obazriv. Prvenstvo je dugo, a ja se nadam da ćemo mi zadržati onaj nivo koji smo pokazali tokom prethodna dva takmičenja, na EP i SP. Svesne smo da su sve oči uprte u nas. Smatram da ova ekipa ima izuzetnu snagu, pre svega kolektiva, i da je naš duh ono što treba da nas drži na EP. Borićemo se za to, obećavamo.“