Vučić: Novac odmah, na OI očekujemo najbolji rezultat ikada

Ostali sportovi 12. jul 201613:56 > 14:01
Tanjug/Tanja Valič

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarali su danas sa atletičarima Srbije koji su na završenom Evropskom prvenstvu osvojili dve medalje i poručili im da će Srbija odmah isplatiti nagrade i obezbediti sve što im je potrebno za uspešan nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu Ivana Španović i Mihail Dudaš osvojili su zlatnu, odnosno bronzanu medalju.

Očekujemo dobre rezultate na Igrama, najbolje u srpskoj istoriji. Prestoje nam razgovori sa Atletskim savezom Srbije o organizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva, eventualno da konkurišemo i za dvoransko svetsko, odnosno otvoreno prvenstvo Evrope u atletici“, rekao je Vučić posle sastanka u Vladi Srbije.

Time, objasnio je on, razvijamo sportsku infrastrukturu, deci omogućava da treniraju i da se bave sportom.

Vučić je rekao da je iznos novca koji Srbija plaća za osvojenu medalju na Olimpijskim igrama među prvih pet zemalja u svetu i na to je ponosan.

Tanjug/Tanja Valič

Želimo da motivišemo sportiste, ali znamo da se oni ne bore za novac, već pre svega za himnu, zastavu, grb, ali treba da računaju na novac kako bi uložili u svoj napredak“, rekao je

Vučić.

Čestitam vam, želim vam još više uspeha, zlata, srebra bronzanih medalja i mnogo finala„, rekao je Vučić.

Dudaš je rekao da su posle sedam finala na prvenstvu osvojene dve medalje, da je bilo promašaja za koje je uveren da će biti brzo nadoknađeni.

„Atletski savez prepoznaje veliki talenat i sve bolji rezultati nisu slučajnost. Ja sam u protekle dve godine imao veliki problem sa povredama, padom rezultata, a savez i Ministarstvo su stali iza mene i svih nas i uspeh se vratio“, rekao je Dudaš.