Dragica Đurić: Nezahvalno je pričati o favoritima

Ostali sportovi 06. dec 201409:49 > 09:49
Izvor: RSS

Nekada najbolji golman sveta Dragica Đurić ocenila je da je nezahvalno pričati o favoritima na predstojećem Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj, jer ima bar 10 reprezentacija koje mogu da osvoje medalju.

„Zna se da je Evropsko prvenstvo kvalitetno takmičenje, jače od svetskog prvenstva, jer nema slabih protivnika. Kao i uvek, možemo da nabrojimo 10 reprezentacija koje se ozbiljno spremaju i mogu da osvoje
medalju. Mislim da je nezahvalno pričati o tome“, rekla je Đurićeva agenciji Beta.

Ona je podsetila da je Srbija bila četvrta na prošlom Evropskom prvenstvu i izrazila nadu da bi sada, bez obzira na sve probleme koje ima, mogla da bude za nijansu bolja – „bar treća“. 

Reprezentacija Srbije igraće na početku Evropskog prvenstva u Grupi D u Osijeku sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

„Pripreme se privode kraju, a kao da su počele. Kalendar je takav da ove godine nismo imali puno vremena. Jedan deo smo iskoristili na turniru u Norveškoj, a drugi deo smo bili nekompletni, jer imamo dosta povređenih igračica. Međutim, svakim danom situacija je sve bolja“, rekla je Đurićeva.

Prema njenim rečima, do pre nekoliko dana bilo je veoma neizvesno učešće nekih igračica, ali na svu sreću većina je uspela da se oporavi.

“ Situacija se popravlja iz dana u dan i nadam se da ćemo uspeti da taj problem sa povredama prevaziđemo. Jedino je izvesno da Ivana Milošević ne može da putuje u Hrvatsku“, rekla je Đurićeva, koja je u stručnom štabu reprezentacije kao trener golmana, a kao član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije zadužena za ženski rukomet.

Srbija će prvi meč u Osijeku igrati u ponedeljak 8. decembra u 20.15 sa Crnom Gorom, koja će u Hrvatskoj braniti titulu osvojenu u Beogradu 2012. godine.

„Na prošlom Evropskom prvenstvu smo izgubili od Crne Gore. Tada su nijanse odlučile, a sada je došlo vreme da mi taj dug vratimo“, rekla je Đurićeva.

Ona je dodala da nikada ne razmišlja mnogo o protivnicama i da neće ni sada.

„Mislim da je sve na nama, bez obzira na probleme koje imamo i u kakvom sastavu ćemo da igramo. Sigurna sam da ćemo na toj utakmici dati sve od sebe i ubeđena sam da ćemo je dobiti.“

Srbija na predstojeće takmičenje odlazi kao polufinalista sa Evropskog prvenstva u Beogradu, ali i kao aktuelni vicešampion sveta.

Evropsko prvenstvo biće održano od 7. do 21. decembra u Mađarskoj i Hrvatskoj.