AMSS dobio nagrade Istočno evropskog šampionata 2014.

Ostali sportovi 06. dec 201422:20 > 22:20
Izvor: Morgue File

Predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Mirko Butulija, generalni sekretar Predrag Djurđev i generalni direktor AMS Osiguranja Vučeta Mandić primili su večeras u hotelu Zira nagrade za izuzetan doprinos razvoju moto-sporta u Srbiji.

Na proglašenju Istočnoevropskog šampionata u 2014. godini dodeljene su nagrade najboljima u svim moto disciplinama kao i onima koji su doprineli afirmaciji i razvoju ovog sporta u zemlji i inostranstvu.

Predstavnici AMSS, koji su na proglašenje došli direktno sa generalne skupštine Svetske autombilske federacije (FIA), održane u Kataru, istakli su da će nastaviti da daju punu podršku afirmaciji motociklizma kako u Srbiji, tako i u međunarodnim okvirima.

Butulija je rekao da će AMSS, kao nosilac razvoja auto-moto sporta u Srbiji, nastojati da se ova sportska disciplina dodatno unapredi i popularizuje u čemu ima punu podršku kako najuticajnih međunarodnih insititucija, FIM Evrope za moto-sport i FIA za auto-sport, tako i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ova sportska godina ostaće upamćena po tituli šampiona istočne Evrope u MK disciplini, i titulama vicešampiona u RR i MX disciplinama koje je ostvario nacionalni moto tim republike Srbije. Za osvojene uzastopne tri titule dodeljene su i tri zlatne kacige.

Nacionalni šampioni koji su dobili ovo najprestižnije priznanje su Dragan Dragoj i Vuk Tomanović u kategoriji motocikala sa prikolicom, MK disciplina, Miodrag Stanojević, MX disciplina i Gabor Sagmajster u MX 1 i MX 3 disciplini.