Mihajlović novi selektor ragbi reprezentacije Srbije

Ostali sportovi 07. dec 201412:14 > 12:14
Izvor: Getty Image Sport, Hagen Hopkins

Kruševljanin Aleksandar Mihajlović (35), koji deset godina živi u Irskoj, a igračku karijeru je započeo u Ragbi klubu Kruševac, novi je selektor seniorske ragbi reprezentacije Srbije, saopšteno je iz tog kluba.

Mihajlović se, kako je navedeno, prihvatio teškog posla jer su poslednjih osam utakmica „orlovi“ izgubili, a u proleće 2015. godine očekuju ih važne utakmice protiv Austrije i Danske u B3 grupi Prvenstva Evrope.

„Ovaj poziv smatram velikom privilegijom. Moja vizija rada obuhvata organizovan, planski i sistematizovan rad na razvoju igrača iz domaćeg prvenstva i kvalitetnom odabiru igrača iz Srbije i srpskog porekla koji igraju širom Evrope“ istakao je Mihajlović. 

On smatra da će se uspostavljanjem kvalitetnog stručnog tima, sastavljenog od dva trenera skrama, dva trenera dijagonale i trenera za fizičku pripreme, stvoriti uslovi za poboljšanje kvaliteta elitnih igrača, a plan je da se grupi od 30 najboljih igrača pridruži desetak mladih igrača, što bi pomoglo ubrzanom razvoju njihovih talenata. 

Aleksandar Mihajlović je igračku karijeru započeo 1994. godine u Ragbi klubu Kruševac. 

Bio je kapiten mlade selekcije SR Jugoslavije, a za najbolji seniorski tim je debitovao 1999. godine i odigrao 19 test utakmica. Prvi je igrač iz Srbije koji je zaigrao u kolevci ragbija, Engleskoj, jer je 2000. godine postao član Bedford Atletika. 

U Engleskoj je igrao za Bedford Bluesi Launceston. Od 2004. godine je u Irskoj gde je nastupao za Portarligton i Karlou. 

Poslednjih nekoliko godina radi kao trener u Porarligtonu i sa mladim kategorijama Lenstera, franšize koja je tri puta osvajala titulu klupskog prvaka Evrope.