Gocić: Ajde Živko, uzmite medalju!

Ostali sportovi 05. avg 201620:02 > 20:04
Izvor: Adam Pretty/Getty Images

Vaterpolisti sigurno osvajaju medalju u Brazilu. Pitajte bilo koga na ulici, radnju, na autoboskuoj stanici, na poslu. Oni su siguran pik. Novak Đoković i Ivana Španović takođe.

Utakmicama na fudbalskom turniru počele su borbe u Brazilu, a u noći između subote I nedelje će Igre biti I zvanično otvorene. Vaterpolo reprezentacija Srbije na startu velikog takmičenja igra protiv Mađarske. Ekipa Dejana Savića u četvrtak je odradila dva treninga, a prvi je završen neposredno pre ceremonije podizanja srpske zastave u Olimpijskom selu. Svi igrači su odlično raspoloženi i spremni su za takmičenje.

Meč sa Mađarskom igra se u devet sati ujutru po lokalnom vremenu, odnosno od 14 časova po srpskom.

“To je bitna utakmice zbog činjenice da se ulazi u takmičarski ritam, oseti se atmosfera, jednostavno početak nečega za šta smo se spremali” rekao je  golman Branislav Mitrović.

Najvažnije je da nikakvih problema kada je zdravlje u pitanju nema:

“Veliko takmičenje i znamo šta želimo. Bitno je da utakmice od četvrtfinala odigramo na najboljem nivou. Mađari su odlični, videli smo ih na pripremama” naglasio je  Slobodan Nikić.

Na zvaničnoj pres konfereneciji Gocić je rekao:

„Naš cilj je zlato. Nisu samo navijači navikli na to. Navikle su i naše porodice pa tako svi oko mene misle i kažu, ajde Živko idi tamo i uzmite zlato. To deluje lako, ali nije tako“.

Oglasio je i Andrija Prlainović:

„Uvek sam umeren sam izjavama, ali smatram da je došlo vreme da ova generacija ostvari san i osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama“.

Podsećanja radi Srbija u grupi sa Mađarskom, Australijom, Grčkom, Brazilom i Japanom.