Nikić: Najčudniji turnir u životu, poslednja šansa

Ostali sportovi 15. avg 201608:42 > 08:45
Bryn Lennon, Getty Images Sport

Vaterpolo reprezentacija Srbije mučila se u grupnoj fazi takmičenja olimpijskog turnira, ali obezbeđen je plasman u četvrtfinale i sve ono što je bilo pada u vodu.

Aktuelni svetski i evropski šampioni su u Rio de Žaneiro došli da konačno i na ovom takmičenju osvoje najsjajniju medalju, međutim, svesni su da partije koje su pružili nisu na nivou očekivanih.

Srbija je u poslednjem kolu grupne faze pobedila Japan sa 12:8, iako je u prvoj četvrtini gubila sa 5:2.

„Loše smo počeli, bili smo malo u šoku. Ovaj turnir je najčudniji i najkomplikovaniji na kome sam ikada igrao, tako da treba da zaboravimo grupu što pre. Kroz svašta smo prošli, a Japan je novo iznenađenje. Ovo je poslednja šansa da se skupimo nas 13 i treneri i stručni štab i odigramo četvrtfinale kao da nam je poslednja utakmica u životu, jer pitanje je da li će ova generacija imati ponovo ovakvu šansu„, rekao je Slobodan Nikić.

Srbija će se u četvrtfinalu sastati sa selekcijom Španije, prvoplasiranom ekipom grupe A.

„Ono što nas je krasilo od početka turnira, loš početak, mnogo primnljenih golova, bilo je na meniju i večeras. Možda nas je i promena ambijenta zaledila, ali moram da čestitam Japanu od sveg srca. Oni momci imaju 160 centimetara i 60 kila i ne dodiruju te, a u odbrani lako simuliraju, pa idu u kontre. Stvarno nije lako, ali smo uspeli“, rekao je Živko Gocić.

Golman Gojko Pijetlović takođe je bio impresioniran Japancima.

Oni igraju neki vaterpolo koji ja nikad u životu nisam video, ali svaka im čast za to. Igraju u skladu sa svojim fizičkim sposobnostima i našli su igru koja im odgovara. Pokazali su da mogu da igraju u egalu sa svima: sa Australijom, Grčkom, Mađarskom, nama. Ovo je dokaz da se vaterpolo igra u celom svetu i da više nije lako ni Japan dobiti. Najbitnije je da smo pobedili i sada se okrećemo četvrtfinalu“, rekao je Pijetlović.