KHL: Kreće nova sezona ledenih čarolija

Ostali sportovi 22. avg 201613:17 > 13:18
Izvor: Getty Images Sport, Bruce Bennett

Vreme je za novu KHL sezonu, a kao što ste navikli, najbolji kontinentalni hokej pratićete na najboljem klubu.

Nekako se čini kao da je baš mnogo prošlo od nezaboravnog finala između CSKA iz Moskve i Metalurga iz Magnitogorska. Mogu li vukovi da odbrane pehar? Jedna stvar koju smo naučili za sve ove godine je da ništa u KHL nije nemoguće, a kandidata za trofej Jurija Gagarina je mnogo.

Pre nego što počne sezona, treba znati dve važne stvari. Od ove sezone, imaćemo i tim, Kunlun Red Star iz Pekinga, dakle, KHL se poširio i do Kine. Naravno, osim još jednog kluba, to daje novo ogromno tržište i reklamne mogućnosti ligi. Ukupno, ovo je deveta sezona, KHL, a Medveščak će biti tu četvrti put. Prošle sezone, malo im je falilo da uđu u plej of, a ovaj put, Zagrepčani se nadaju da će baš za to malo i ući u doigravanje.

Posebno treba istaći i SKA iz Sankt Peterburga. Na njihovu klupu se vratio Oleg Znarok, koji im je pre dve sezone doneo titulu. On je ostao i na čelu nacionalnog tima Rusije, tako da će obavljati duplu dužnost. Takođe, vratio se i veliki Pavel Dacjuk, jedan od najboljih ruskih hokejaša svih vremena, koji je potpisao dvogodišnji ugovor, jedan od najizdašnijih u istoriji KHL.

Getty Images Sport, Oleg Nikolishin

Za one koji dobro poznaju ruski hokej, radosna vest će biti i povratak trenera Fjodora Kanareikina. On je doveo Metalurg do prve titule (ovo im je bila druga), a sada će biti na klupi Avangarda iz Omska. Osim što želi da odbrani titulu sa Metalurgom, fantastični Sergej Mozjakin ima šansu da poobara sve moguće rekorde u ruskim domaćim takmičenjima (broj golova, poena…) a ako ostane zdrav, to će se verovatno i desiti

CSKA će takođe biti veoma zanimljiv za gledanje. Otišla su dva, pa može se reći glavna igrača, Nikita Zajcev i Aleksandar Radulov, a uprava Armejaca je odlučila da pruži šansu nekim novim klincima. Nema sumnje da ćemo, od Zagreba do Habarovska, svi zajedno uživati u onom najboljem što najbrža kolektivna igra ima da pruži.

Raspored prenosa za ovu nedelju

Ponedeljak 16:00, Metalurg MG – CSKA (SK1)
Utorak 17:00, Lada Toljati – Medveščak (SK1)
Petak 18:00, Bars Kazanj – Medveščak (SK3)