Savić: Uspesi ne smeju da nas uspavaju!

Ostali sportovi 30. avg 201617:40 > 17:42
Reuters

Devet velikih takmičenja, devet zlatnih medalja. Srbija je aktuelni šampion Olimpijskih igara, Svetskog prvenstva, Evropskog prvenstva i Svetskog Kupa. U čemu je tajna? Selektor Savić je na klupi reprezentacije od 2012. godine, vodio je ekipu na deset velikih takmičenja i osvojio je devet zlatnih medalja.

“Tajne nema. Uspehe ostvarujemo na osnovu velikog poverenja, uvažanja i ljubavi. To je suština. Vodim ekipu kakva se retko rađa, još ređe se skuplja na jednom mestu Nisu se oni prilagodili meni, već ja njima” rekao je Dejan Savić.

Savić je naglasio da greše oni koji misle da je odnos u reprezentaciji ležeran.

“Iako mnogima sa strane naš odnos izgleda relaksiran, dobro se zna ko vodu nosi, a ko pije. Možda dopuštam više od ostalih trenera, zbog čega sam sigurno predmet kritike kolega naslonjenih na staru, krutu metodologiju, ali naši rezultati mi daju za pravo da to i dalje činim.  Strašno bi bilo kada bi nas ovi uspesi uljuljkali i uspavali. Ako pomislimo da smo nedodirljivi, brzo ćemo shvatiti da jesmo.  Idem na zasluženi odmor, a onda nastavljamo dalje. Želimo da odbranimo sve titule koje smo osvojili. Uveren sam igrači razmišljaju na isti način” rekao je Dejan Savić.