Ivana za SK: Medalja jeste uspeh, ali dijamant mi je bio san

Ostali sportovi 01. sep 201620:26 > 20:28
Cameron Spencer/Getty Images

Srpska atletičarka Ivana Španović rekla je za Sport klub posle poslednjeg mitinga u Dijamantskoj ligi, koji je održan u Cirihu, da je trijumfom u ukupnom plasmanu tog takmičenja ostvarila svoj san.

Španovićeva je pobedu u Dijamantskoj ligi obezbedila pre Ciriha, gde je zauzela drugo mesto, i time je zaokružila sjajnu sezonu. Ivana je prethodno osvojila srebro na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Portlandu, zlato na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

“Ovo je definitivno moja najuspešnija sezona, od priprema, prvih mitinga, Svetskog prvenstva, gde sam došla do srebra ličnim rekordom. Usledili su mitinzi Dijamantske lige, Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, a na kraju pobeda u Dijamantskoj ligi. Jesam želela olimpijsku medalju, ali je trofej u Dijamantskoj ligi bio nešto o čemu sam maštala kao vrlo mlada devojka, za koju niko nije znao”, istakla je Španovićeva.

Na poslednjem mitingu elitnog takmičenja, Ivanu je pobedila Britni Riz, a srpska atletičarka istakla je da je u Cirihu osetila koliko je sezona bila teška.

“Britni Riz je devojka koja je šest puta bila svetska šampionka, ima olimpijsko zlato, to je devojka koja ima daleke skokove. trudila sam se da ostvarim šestu pobedu, ali koliko god da sam se psihički spremala, sezona je bila teška i falilo mi je svežine i motivacije”, naglasila je Španovićeva.

Na pitanje šta misli o novom formatu takmičenja u skoku udalj, pošto posle tri serije samo četiri najbolje devojke nastavljaju borbu za medalje, Ivana je rekla:

“Mislim da nije dobar, pošto posle tri serije imamo po minut za skok, manje od minuta za promenu devojaka. Devojke jedna za drugom preskaču skokove, dešava se da samo jedna stvarno i skače. Mora nešto da se promeni. Ima onih koji su se žalili, ja sam jedna od njih. Jesam za nova pravila i da se nešto menja, ali ne na uštrb samog takmičenja”.

Za kraj, srpska atletičarka je poslala poruku svim navijačima Sport kluba.

“Želim da vam poručim da sam svesna podrške koju ste mi pružili ove sezone, ali i godinama unazad. Veliko hvala, šaljem vam veliki pozdrav sa stadiona u Cirihu. Ponosna sam na sve što sam postigla sa svojim timom i jedva čekam da donesem trofej Dijamantske lige kući”, rekla je Ivana.