Srbija želi Adžića

Ostali sportovi 01. sep 201622:57 > 22:59
Getty Images

Trener koji je od rukometne reprezentacije Crne Gore i rukometašica Budućnosti napravi brend po kojem je Crna Gora prepoznatljiva, odličio je da posle Olimpijskih igara u Brazilu i neuspeha podnese ostavku.

Mnogi bi plasman na Olimpijske igre smatrali velikim uspehom, ali Adžić je želeo medalju. Nije stigao do nje. Preuzeo je odgovornost i pondeo ostavku, koja još uvek nije prihvaćena, ali u međuveremnu Dragan Adžić je dobio ponudu da preuzme selekciju Srbije!

Adžić će biti prvi izbor Božidara Đurkovića, sadašnjeg generalnog sekretara Rukometnog saveza Srbije, i gotovo izvesno novogo predsednika Saveza. Adžić, koji je na klupi Budućnosti i kao selektor Crne Gore, stekao status jednog od najboljih evropskih trenera, biće njegov veliki adut u procesu oporavka ženskog rukometa u Srbiji.

Adžić bi, smatraju u Srbiji, mogao da konačno okupi najbolji tim, u kome odavno nema prvih zvezda Andree Lekić, Sanje Damnjanović, Katarine Tomašević i Dragane Cvijić, koje ne igraju za nacionalni tim zbog sukoba sa nekadašnjim selektorom Boškovićem, a koje aktuelna selektorka Dragica Đurić nije ni zvala na utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

I bez njih, Srbija se plasirala u završnicu.

Ostaje, međutim, pitanje da li će Adžić prihvatiti nesumnjivo veliki i novi izazov, s obzirom na to da je dugo radio dva posla i da je umoran od toga, što je priznao saopštavajući da odlazi sa funkcije selektora Crne Gore nakon Olimpijskih igara u Riju. Adžić se čak dvoumi da li da se nakon naredne sezone na klupi Budućnosti potpuno posveti radu sa mlađim igračicama, u okviru rukometne škole koju planira da otvori. Možda mu je, ipak, pre svega potreban novi izazov u karijeri, što je potpuno normalno s obzirom na reputaciju i spehe koje je postizao i u klubu i sa nacionalnom timom, pišu kolege iz Crne Gore.

Srbija?

“U slučaju da se to desi, to bi za mene bio veliki izazov i prišao bih mu bez ikakvih predrasuda”, rekao je Adžić.