Srpski paraolimpijci otputovali na Igre u Rio

Ostali sportovi 02. sep 201613:01 > 13:11
Tanjug/Tanja Valič

Paraolimpijska reprezentacija Srbije krenula je danas u Rio de Žaneiro, gde će u naredne dve nedelje učestvovati na Paraolimpijskim igrama.

Neopisiva je sreća učestvovati na ovako velikom sportskom dogadjaju, a još je veća čast kada je to u bojama Srbije. Pripreme su bile naporne, svi smo uložili mnogo truda i snage kako bismo dočekali ovaj trenutak. Upravo krećemo u Rio da zaokružimo četvorogodišnji period treniranja sa željom da ponovimo uspeh iz Londona“, rekla je predstavnica u stonom tenisu Borislava Perić – Ranković, osvajačica srebrnih medalja na predhodnim POI u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Srpski tim čini šesnaest sportista koji će se boriti u stonom tenisu, dizanju tegova (powerliftingu), streljaštvu i atletici. Takmičenja počinju 8. septembra, a već prvog dana na teren će izaći stonoteniseri i strelci.

Tanjug/Tanja Valič

Srpska delegacija je sa prethodnih Igara donela pet medalja – dve zlatne i tri srebrne. 

„Mogu da kažem da treba da budemo ponosni kao nacija na naš tim paraolimpijaca jer su medju njima pravi šampioni. Kao i pred svako takmičenje, strpljivo i predano su se pripremali, a nama ostaje da ih pratimo i bodrimo. Ove godine idemo još sigurniji jer imamo jaku podršku prijatelja. „Jelen“ je osmislio kreativan način da podrži naš tim i da podstakne gradjane da navijaju za paraolimpijce, ali i podrže sve osobe sa invaliditetom. Kad je jača podrška naroda, jača je i snaga sportista“, rekao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Na putu za Rio sa aerodroma „Nikola Tesla“ delegaciju Srbije ispratio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ;Aleksandar Vulin, pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković i predstavnici Apatinske pivare.

Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 7. do 18. septembra.