Stoiljković: Ne možemo opet tako loše da odigramo

Ostali sportovi 11. dec 201413:15 > 13:15
Getty Images Sport, Stuart Franklin

Rukometašica Srbije Jovana Stoiljković izjavila je danas u Osijeku da ne veruje da njena ekipa može još jednom da ponovi tako slabu igru u napadu kao protiv Francuske i očekuje da će pobediti Slovačku i proći u drugi krug Evropskog prvenstva.

Rukometašice Srbije sutra u 20.15 igraju sa Slovačkom utakmicu trećeg kola takmičenja u Grupi D na EP. 

„Najvažnije je da se psihički povratimo u dalji tok takmičenja. O ekipi Slovačke ne znamo baš mnogo, ali imamo jedan dan da se pripremimo i da prođemo u naredni krug“, rekla je Stoiljkovićeva agenciji Beta. 

Prema njenim rečima, protiv Slovačke treba da se igra veoma agresivno, ali i pametno. 

„Verujem da se Slovačka ekipa ozbiljno priprema za meč s nama. Sigurna sam da ćemo protiv njih pružiti maksimum. Ne može da nam se ponovi da u jednom poluvremenu postignemo tri gola“, rekla je Stoiljkovićeva agenciji Beta. 

Ona je dodala da je karakteristika rukometašica Slovačke da mnogo trče i da im je to „najjače oružje“. 

„Imali smo loš pristup utakmici protiv Francuske i to sada moramo da promenimo. Odbrana nam je bila korektna, međutim, napad moramo da popravimo, da budemo odlučnije, pametnije, srpljivije… Biće sve u redu“, rekla je Stoiljkovićeva. 

Selektor reprezentacije Srbije Saša Bošković istakao je da sve što se desilo posledica nedostatka zajedničkih treninga. 

„Kada ne damo prvi gol, uvuče se neka doza nesigurnosti. Mi moramo da zaboravimo tu utakmicu (s Francuskom), da se okrenemo meču sa Slovačkom. Za nas je sutra utakmica za medalju. Ako hoćemo da idemo u drugi krug, sutra moramo da pobedimo“, rekao je Bošković novinarima u Osijeku. 

Prema njegovim rečima, ekipa će imati danas jedan trening i kako odradi taj trening tako će igrati sutra na utakmici. 

„Mi smo povređene devojke medicinski vratili, ali ne i taktički. Ima nešto, kada gledaš i hoćeš, ali ruka te ne posluša. To je ono što nama nedostaje“, rekao je Bošković. 

On je ponovio da je cilj ove reprezentacije odlazak na Olimpijske igre u Rio i da je Evropsko prvenstvo samo put do tamo. Na taj način je objasnio zašto nije zamenio povređene reprezentativke junuiorkama, ali i istakao da nema nameru da podnosi ostavku, bez obzira kakav rezultat njegova ekipa ostvari. 

Članica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije Dragica Djurić, koja je zadužena za ženski rukomet, naglasila je da sada nema više razloga da se misli o prošlim mečevima, već samo o utakmici sa Slovačkom. 

„Najrealnija situacija jeste da smo mi izgubili ove dve utakmice, jer kada bi se to ‘tako’ pobeđivalo to ne bi imalo veze sa sportom. Znači, kada bi moglo da se pobeđuje s toliko povređenih igračica, bez zajedničkih treninga, onda bi mnogi bili prvaci sveta i Evrope. Nije tako, mora mnogo elemenata da se uskladi da bi se pobedila jedna Crna Gora ili Francuska koje su zaista ozbiljne ekipe“, rekla je Djurićeva agenciji Beta. 

Ona je dodala da je na ekipi Srbije da sada pokuša da pobedi Slovačku i da se plasira u drugi krug Evropskog prvenstva. 

„Mislim da bi se tom pobedom sutra podigao psihološki momenat i sve bi bilo mnogo bolje. Potrudićemo se da damo sve od sebe da se to desi, a o nekoj dubljoj analizi ‘o tom, potom'“, rekla je Djurićeva. 

Prema njenim rečima, jedino je u ovom trenutku hrvatskoj reprezentaciji teže, jer je kao domaćin šampionata, kolo pre kraja prvog dela, izgubila sve šanse da se plasira u drugi krug. 

„Kada se nešto napravi, kao što smo mi postali viceprvaci sveta,neminovno je da dođe do nekog malog pada i treba vremena da sve opet krene uzlaznom putanjom“, rekla je Djurićeva, koja je i trener golmana reprezentacije. 

Evropsko prvenstvo održava se od 7. do 21. decembra u Mađarskoj i Hrvatskoj.