Odbojka: Konstanca napada Roselar (20:30 SK1)

Izvor: Getty Images Sport, Dino Panto

Roselar dočekuje Konstancu u veoma važnom meču Lige šampiona za odbojkaše.

Ulog nije ništa manji nego mesto u narednoj fazi takmičenja, a teško je odrediti ko je favorit.

Belgijski tim se već godinama standardno takmiči u Ligi šampiona i pružaju kvalitetne partije. Oni su trenutno na drugom mestu u grupi sa pet bodova, ali im je neophodna pobeda u ovom meču kako bi što dalje iza sebe ostavili favorizovanu ekipu Pjaćence, koja je za sada razočarala u ovoj grupi.

Ali, za razliku od njih, Konstanca je pravo osveženje u Ligi šampiona ove sezone. Predvođeni iskusnim srpskim primačem Bojanom Janićem, rumunski odbojkaši se sa osam bodova šepure na prvom mestu ove grupe i ako dobiju i ovaj meč, osiguran im je prolaz dalje i još bar nekoliko duela sa gigantima.

Baš uz pomoć odbojkaša Konstance, ovaj sport polako postaje hit u Rumuniji, a pogotovo na obali Crnog Mora, gde je hala iz nedelje u nedelju krcata. Pred svojim navijačima, Konstanca je pre dve nedelje savladala Roselar a videćemo da li mogu da ponove taj podvig u Belgiji i pokvare Roselaru proslavu 50 godina postojanja.

Ni u sredu neće nedostajati fantastične odbojke na našim kanalima. Na SK1 od 17:00 pratimo veliki derbi između zvaničnog šampiona Evrope Belgoroda i šampiona Italije Lubea, dok od 20:30 na SK2 pratimo dvoboj Pariza i Fenerbahčea za koji nastupa Ivan Miljković. Na SK3 ćemo biti svedoci duela ACH Voleja iz Ljubljane i crnogorske Budvanske Rivijere.