Zvezda reprezentacije Srbije u Veprovima

Ostali sportovi 11. jan 201711:02 > 11:04
Izvor: SAAF, Dragan Zabunjević

Jedan od najboljih srpskih reprezentativaca, Strahinja Stepović, novo je u nizu pojačanja aktuelnih šampiona Srbije, Kragujevac Wild Boarsa, za predstojeću sezonu.

Jedan od najboljih srpskih reprezentativaca, Strahinja Stepović, novo je u nizu pojačanja aktuelnih šampiona Srbije, Kragujevac Wild Boarsa, za predstojeću sezonu.

Iako tek dvadesetčetvorogodišnjak, ovaj hvatač iza sebe ima ogromno internacionalno iskustvo, u ligama Nemačke, Švedske i Turske, u kojima je proveo četiri veoma uspešne sezone. U prilog tome govore priznanja za najboljeg igrača napada u oba tima iz švedske elite, Örebro Black Knights-ima i Uppsala 86ers-ima. Za ekipu iz Upsale je čak postigao 15 tačdaunova hvatanjem u sezoni 2015, što je bilo najbolje ostvarenje u celoj Švedskoj ligi. Neuhvatljiv je bio i prošle godine u dresu turskih Koč Remsa, sa kojima je pored titule u domaćem prvenstvu stigao i do „fajnal-fora“ Lige šampiona.

Već par godina priželjkujem da se vratim da odigram sezonu u Srbiji. Sviđa mi se koliko je fudbal ovde napredovao i drago mi je da mi se ukazala prilika. Pregovarao sam sa par timova, nisam uspeo da se dogovorim, a zatim sam stupio u kontakt sa Džošom Hepnerom mojim bivšim trenerom iz Kraljevskih kruna i velikim prijateljem i sa njim otpočeo pregovore. Odlučio sam se za Veprove jer su godinama unazad jedan od najboljih timova u Srbiji i bili su spremni da ponude ono što meni treba – istakao je Stepović.

Pored dobrih igara na klupskoj sceni, postao je i jedan od najboljih igrača reprezentacije Srbije. Debi u dresu sa državnim grbom imao je 2015. godine, kada je bio najzaslužniji za pobedu u prijateljskom susretu sa Italijom (34:31), a potom je odličan bio i u meču baraža sa Mađarima (56:0). Mnogi njegov izostanak sa prošlogodišnjeg B Prvenstva Evrope u Italiji, zbog zdravstvenih razloga, vide i jedan od ključnih razloga za poraz u finalu od domaće selekcije (17:14). Upravo iz reprezentativnih okupljanja juniorskog i seniorskog tima poznaje većinu novih saigrača.

www.nfl.com

Poznajem dosta momaka iz Veprova, što iz reprezentacije, što iz mlađih selekcija dok smo igrali jedni protiv drugih i siguran sam da ću se odlično uklopiti. Očekujem duplu krunu i verujem da ekipa to može da postigne – smatra Stepović.

Nekadašnji učesnik kampa Tima sveta dodao je da Srbija po kvalitetu ne zaostaje za ligama u kojima je igrao, ali da je glavna razlika u finansijama i infrastrukturi.
U suštini, veoma je sličan nivo fudbala, nista veći kvalitet nego ovde. Kada bi se samo malo više ulagalo u fudbal kao u Nemačkoj i Švedskoj, ko zna gde bi ovom sportu u Srbiji bio kraj – zaključio je Stepović.

Sportski direktor Veprova, Mirko Ćirić, istakao je da je jako zadovoljan obavljenim poslom u dosadašnjem delu predsezone.
Posle par inostranih pojačanja, koja će se uskoro priključiti ekipi, veoma sam zadovoljan i potpisivanjem sa jednim od najboljih domaćih igrača, Strahinjom Stepovićem. Ovo mi je posebno drago, jer mislim da je Strahinja sjajan momak i sportista, i veliko mi je zadovoljstvo da možemo da okupimo naše najbolje igrače u našoj ligi i time podignemo kvalitet fudbala u Srbiji. Očekujemo da Strahinja izraste u jednog od lidera tima ove sezone, a možda i u godinama koje dolaze – rekao je Ćirić.