Đula Mešter potpredsednik OSS

Ostali sportovi 27. jan 201718:08 > 18:09
Izvor: odbojkaški savez Srbije

Zoran Gajić, predsednik OSS, predsedavao je redovnom sednicom Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije, koja je održana u beogradskom hotelu „M“ i na kojoj su usvojene promene Statuta OSS, a i izabrani potpredsednici krovne organizacije srpske odbojke.

U radu je učestvovalo 40 od 50 delegata, a u radnom predsedništvu su pored Gajića bili Goran Gradinski, predsednik UOSS i Rodoljub Milić, delegat Raško – Rasinskog okruga.

Veoma sam zadovoljan. Bila je veoma plodna javna rasprava. Mnogo delegata, klubova i prijatelja odbojke se javljalo posle transparentnog objavljivanja predloga Statuta na sajtu OSS sa korisnim sugestijama. Dosta toga je usvojeno, pojašenjeno, uz mnogo dobronamernih saveta. Ovom prilikom se zahvaljujem svim predlagačima koji su svojom stručnošću pomogli da napravimo jako dobar Statut, koji je, što je najvažnije, usklađen sa Zakonom o sportu – objasnio je Zoran Gajić, predsednik OSS.

Delegati Skupštine OSS su sa 39 glasova za, uz jedan uzdržan glas, usvojili predlog Statuta OSS, kao i Poslovnik o radu Skupštine OSS. Najavljeno je da će se sledeća sednica Skupštine OSS održati u junu i na njoj će biti izabran predsednik Skupštine OSS.

Pre Skupštne OSS, održana je sednica Izvršnog odbora OSS, kojom je predsedavao Zoran Gajić. Predsednik OSS je za potpredsednike Odbojkaškog saveza Srbije predložio Đulu Meštera, proslavljenog reprezentativca i osvjača zlatne medalje na OI 2000. u Sidneju i prof. dr Veroljuba Dugalića, profesora na ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu, što su članovi Izvršnog odbora jednoglasno prihvatili.

Izvršni odbor je bogatiji za još dva člana i zahvaljujem se profesoru Dugaliću i Đuli Mešteru što su spremni da deo svog vremena posvete napretku odbojke u Srbiji – istakao je Gajić.