Vujović: Ne znam kako smo pobedili; Hrvati već smenjuju

Ostali sportovi 29. jan 201702:36 > 02:40
Izvor: Alex Grimm, Bongarts

Selektor rukometne reprezentacije Slovenije Veselin Vujović bio je presrećan posle pobede nad Hrvatskom i osvajanja bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

Slovenije je u meču za treće mesto slavila sa 31:30, iako je Hrvatska u 40. minutu imala osam golova viška.

„Ne znam kako smo pobedili. Verovatno je stvar umora, Hrvatska nije imala snage za poslednjih deset minuta“, rekao je Vujović, koji je Sloveniji doneo prvu medalju sa svetskih šampionata.

„U prvom delu igrali su odličnu odbranu, dok se mi nismo videli na parketu. Nismo im ništa mogli, ali sve se okrenulo. Presrećan sam, ovo je za mene san. Osvojili smo prvu slovenačku medalju. Razumem kolegu Babića i njegove igrače, nisu imali ni 24 sata odmora nakon teške utakmice u polufinalu“. 

Rukometaši Hrvatske su posle šoka u polufinalu samo dan kasnije bukvalno nokautirani u borbi za treće mesto, a iz nacionalnog saveza je već potvrđeno da su selektor Željko Babić i stručni koordinator Ivano Balić pred otkazom.

„Posle razgovora sa svim članovima Upravnog odbora, sazvao sam sednicu Upravnog odbora u utorak, 31. januara. Jedina tačka sednice Upravnog odbora biće odlučivanje o poverenju Babiću i Baliću i stručnom štabu reprezentacije“, rekao je predsednik HRS Tomislav Grahovac

U finalu, u nedelju u 17:30 časova, aktuelni prvak sveta i domaćin Francuska će se sastati sa Norveškom.