"Lagao bih kad bih rekao da ne želim da vodim Hrvatsku"

Ostali sportovi 29. jan 201718:39 > 18:41
Izvor: Alex Grimm/Getty Images

Selektor slovenačke rukometne reprezentacije Veselin Vujović rekao je po povratku sa Svetskog prvenstva u Francuskoj da bi voleo da vodi Hrvatsku, a takođe je stao u odbranu svog kolege sa klupe hrvatske reprezentacije Željka Babića.

Pod vođstvom Vujovića, Slovenija je osvojila bronzanu medalju na planetarnom šampionatu pobedivši upravo Hrvatsku u neizvesnoj utakmici.

Iskreno da vam kažem, kako vam Željko Babić ne bi znao reći kako je izgubio utakmicu, tako ni ja ne znam kako sam je dobio. U svakom slučaju, Slovenija je verovala da može da preokrene rezultat. U poslednjih nekoliko minuta nismo mogli da trčimo, ni hodamo“, rekao je Vujović, koji je do pre nekoliko meseci vodio rukometaše Zagreba.

Slovenački rukometaši su se u domovinu vratili preko Zagreba, gde ih je dočekao veliki broj slovenačkih navijača.

Bilo je emotivno pobediti Hrvatsku, nadam se da mi ljudi ovde neće to zameriti. Najsrećniji bih bio da je Horvat pogodio onaj sedmerac, igrali bi u finalu, a mi bismo dobili Norvešku u utakmici za bronzu“, rekao je Vujović, „Kod osam razlike pomislio sam da ćemo izgubiti utakmicu bude li Babić stavio mlade igrače. Ali, on je ostavio ove iskusnije, koji su bili umorni. Duvnjak i Cindrić nisu mogli da izdrže duele sa našim igračima. Mogu da filozofiram koliko god hoćete, to je sport i nešto neverovatno. Žao mi je što obe reprezentacije nisu uzele medalju. Zadovoljan sam zbog sebe, ali želim svu sreću Hrvatskoj“.

Vujović je takođe stao u odbranu selektora Hrvatske, o čijoj se smeni priča od poraza u Francuskoj.

„Nisam kompetentan za to. Posle Olimpijskih igara, najavio je povlačenje, pa su mu pružili još jednu šansu, ali ne može se suditi po dve utakmice. Ne verujem da je za osudu, odličan je stručnjak i korektan čovek. Skupio je ekipu, promenio neke igrače. Smatram da bi trebalo da ostane“, naglasio je Vujović.

Iskusni stručnjak se osvrnuo i na mogućnost da se nađe na klupi ‚Kauboja‘ u budućnosti.

„Lagao bih vas kada bih vam rekao da nemam želju. Koliko je to realno, pokazaće vreme. U ovom trenutku ne znam kada će to biti, postoje ugovori i nešto što je više od papira. U svakom slučaju, ako bude neko ozbiljno razgovarao sa mnom, naravno da ću razmisliti“, rekao je Vujović.