Vujović: Ovo još nisam doživeo

Ostali sportovi 29. jan 201722:37 > 22:39
Izvor: Alex Grimm/Getty Images

Bronzana medalja rukometaša osvojena na Svetskom prvenstvu u Francuskoj izazvala je euforiju u Sloveniji.

Slovenci, koje je sa klupe vodio Veselin Vujović, stigli su do prve svetske medalje dramatičnim preokretom protiv Hrvatske, kada su nadoknadili minus 7 sa početka drugog poluvremena i stigli do minimalne pobede 31:30.
„Nisam ni svestan koliki smo uspeh ostvarili“, izjavio je za Sportklub u nedelju, neposredno po povratku sa Svetskog prvenstva, selektor Vujovic.
Ipak, tu se priča nije završila. Slovenački tim se u nedelju vratio kući preko zagrebačkog aerodroma, a već na Plesu okupile su se hiljade navijača iz Slovenije. Doček je išao u etapama, jer su nove grupe navijača pozdravljale svoje heroje celim putem od ulaska u Sloveniju, sve do Ljubljane.
Potpuno sam iznenađen brojem ljudi koji su nas sačekali najpre na aerodromu u Zagrebu, gde smo prvo sleteli, a potom na granici, pa u Ljubljani. Ovo, iskreno, još nisam doživeo“, kaže Vujović.
Slavlje je organizovano ispred Gradske kuće u Ljubljani.
„Presrećan sam naravno, ovo je istorijski uspeh. Sve čestitke mojim igracima, oni su najzasluzniji svakako“, zaključio je Vujović.
Do sada najveći uspeh slovenačkih rukometaša bilo je polufinale SP 2013, kada ih je upravo Hrvatska pobedila u borbi za treće mesto.