Zvezdaši slavili u golferskom „večitom derbiju"

Ostali sportovi 30. okt 201714:20 > 14:25
agencija SEM

Posle dve godine pauze, ponovo se na terenima Golf kluba "Beograd" na Adi Ciganliji igrao "večiti derbi" u kome su se sastali golferi simpatizeri Crvene zvezde i Partizana.

  Pauza nije previše uticala na „crveno-bele“ koji su i peti put u isto toliko mečeva ostvarili trijumf, a ukupan rezultat ovoga puta bio je 6,5 – 4,5. Identičnim rezultatom navijači Crvene zvezde slavili su i u prošlom „večitom derbiju“.

Četiri flajta igrala su „forsam“, a preostalih sedam „forbol“. U forsamu su uspešniji bili „crno-beli“. Prvi duel završen je podelom poena a sastali su se Aleksandar Đorđević i Miloš Krdžić za Partizan i Božidar Antović i Aleksandar Demić za Crvenu zvezdu. Preostala dva poena za crno-bele osvojili su parovi Miloš Karadžić-Miodrag Vujičić i Nemanja Gostović-Dragan Đuričić, dok su za Zvezdu do poena stigli Vladimir Gajić i Željko Protić.

agencija SEM

Kada su Mihailo Dimitrijević i Dalibor Đurđić dobili duel protiv Branimira Gudelja i Milana Ranđića, činilo se da će navijači Partizana stići do prvog trijumfa u „večitom derbiju“. Ipak u preostalih šest duela, pet poena pripalo je „crveno-belima“, a osvojili su ih parovi Vlado Grčić-Dejan Simić, Radomir Beloševac-Boris Damjanović, Aleksandar Stojiljković-Pavle Tomašević, Goran Stanarević-Vladimir Danković i Jana Marinović-Goran Lalović, dok su u šestom flajtu slavili za crno-bele Nebojša Lazić i Aleksandar Koprivica, pa su navijači Crvene zvezde i peti put pobedili u meču protiv „večitog rivala“.

Uslovi za igru bili su odlični, uz izvanredno pripremljene terene, a već tradicionalno trubači su ispraćali golfere na teren i kasnije učestvovali u slavlju i već nezaobilaznoj „19. rupi“.