SP U18: Srbija u polufinalu!

VSS/Ivica Veselinov

Vaterpolisti Srbije izborili su plasman u polufinale Svetskog šampionata u Mađarskoj, pošto su u četvrtfinalu pobedili Italiju sa 9:6. Hvatska je poražena od Španije sa 10:8.

Srbija je odigrala sjajan meč protiv Italije. Odbrana je funkcionisala besprekorno, napad takođe. Srbija je prvu deonicu dobila sa 3:0, na poluvremenu vodila sa 6:2 i bilo je jasno da sigurnim zaveslajima ide ka polufinalu, ka borbama za medalju i tako je i bilo.

Golove za Srbiju postigli su: Kristian Šulc 3, Sefan Branković 2, Marko Radulović 2, Petar Mitrović 1 i Uroša Marić 1. Daleko najbolji od sastavu Italije bio je Mikele de Robertis sa tri postignuta gola.

Hrvatska je bila sjajna u grupnoj fazi. Hrvati su pobedili Italiju i SAD, slovili su za blagog favorita uoči duela sa Španijom, ali Španci se nisu složili sa takvim epilogom. ‚Crvena furija‘ je dominirala od prvog do poslednjeg minuta. Španci su dobili tri četvrtine, pa su uoči posledne vodili sa 9:6, što je uz dobru odbranu u završnici bilo dovoljno da se meč mirno privede kraju.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Marko Radulović i Jakov Markić sa po dva gola. Pobedu Španiji doneli su Sanahuja Bernat sa tri, Serhio Prieto, Luk Bertan i Viktor Alegre koji su se po dva puta upisali u listu strelaca.

Španija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Crna Gora – Mađarska, dok Srbija čeka boljeg iz meča Grčka – Australija.