Grbić saopštio spisak: Da budemo najbolji što možemo

fivb.org

Selektor Srbije Nikola Grbić saopštio je spisak odbojkaša na koje će računati tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre. Izostali povređeni Marko Podraščanin i Milan Katić.

Orlovi već u sredu putuju u Krakov, gde će od 1. do 3. avgusta igrati na pripremnom turniru Vagnerov memorijal zajedno sa selekcijama Poljske, Brazila i Finske.

Nikola Grbić saopštio je sastav tima koji će igrati u Krakovu, a zatim u Bariju na turniru kvalifikacija za OI 2020.

Na spisku su tehničari Nikola Jovović i Aleksa Batak, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Neven Majstorović i Nikola Peković, blokeri Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić i Stevan Simić, primači Uroš Kovačević, Marko Ivović, Nemanja Petrić i Lazar Ćirović.

Sa šireg spiska otpali su mladi Miran Kujundžić i Božidar Vučićević, dok su zbog povreda izostali Marko Podraščanin i Milan Katić.

„Vagnerov memorijal je odličan turnir za poslednju proveru i podizanje forme za ono što nas čeka u Bariju. Kvalitet protivnika je impresivan i siguran sam da će nam ukazati i na najsitnije detalje koje bismo mogli sredimo. Zadovoljan sam dosadašnjim tokom priprema. Bilo je manjih problema, ali trebalo bi svi da budemo zdravi na turniru u Krakovu i posle toga najbolje moguće pripremljeni za Bari“, rekao je Grbić.

Seniori Srbije će prvi meč u Krakovu odigrati u četvrtak od 17 časova protiv Poljske. U drugom kolu Srbija će igrati protiv Finske od 20.30 časova, a u poslednjem protiv Brazila od 12 časova.

Turnir u Krakovu će biti poslednja provera seniorima Srbije pred turnir C grupe Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020, koji će se odigrati od 9. do 11. avgusta u Bariju. Rivali Srbiji biće Italija, Australija i Kamerun, a plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednik grupe.

Turnir iz Barija moći ćete da gledate na Sport Klubu.