Kovač: Igračima sam nacrtao stepenice…

Ostali sportovi 16. sep 201903:44 > 03:53
CEV

Srbija je savladala Slovačku 3:0 u drugom kolu Evropskog prvenstva, a selektor Slobodan Kovač je posle utakmice govorio o tome koliko je važan svaki od narednih mečeva. Srbija u trećem kolu u ponedeljak igra sa Španijom.

Bez prevelikih problema Srbija je prešla i drugi stepenik na Evropskom prvenstvu. Savladana je Slovačka u tri seta, a s obzirom na to da je razlika u kvalitetu ogromna selektor je dao šansu igračima koji su uglavnom rezervisti.   

 „Mislim da je sasvim normalno da na ovakvom dugom turniru probam da igram sa svim igračima. Da probam da ih držim u formi. Slovačka je bila idealna ekipa za to, interesantna ekipa, dosta visoka i imali smo problem sa njihovim blokom. Prva dva seta je bilo ispitivanje u početku, posle smo dodali gas, odigrali dobro. U trećem su oni malo više riskirali, poveli su ali koncetracija igrača je bila na visokom nivou„, kaže selektor Kovač koji se osvrnuo i na to što neki favoriti gube setove u grupnoj fazi od autsajdera.

Drugi protivnici vidimo da ne igraju baš sjajno. Gube setove od drugih ekipa. Mislim da smo mi igrali dobro„.

Srbija u ponedeljak igra sa ekipom Španije. Meč je u 20 i 30, a to je tek treće kolo posle kog slede mečevi sa Belgijom i Austrijom. 

Nezgodan rival, moramo da igramo 100%. Znam da igrači razmišljaju kako će biti sa Belgijom. Ali bukvalno u svlačionici pokušavam da im pokažem, nacrtao sam im stepenice i svaki korak je važan. Sad je treći korak, da bismo došli do vrha moramo da preskočimo i taj treći korak. Teška utakmica zato što je druga za redom. Jutros smo uradili jaku teretanu i sigurno da mora da bude maksimalna angažovanost svakog igrača„.