Džošuu savetuje i Vladimir Kličko: Trebalo je ranije…

Ostali sportovi 04. dec 201903:00 > 03:01
Richard Heathcote/Getty Images

Britanski bokser Entoni Džošua kaže da je promenio pristup posle poraza od Endija Ruiza juniora u junu i da je spremniji za revanš koji je na programu u subotu u Saudijskoj Arabiji.

“Ima vatre u stomaku, uradio sam neke stvari kako bih se podigao na viši nivo – verujem da mogu da pobedim, a kada to učinim, reći ću svima kakve sam greške pravio“, rekao je Džošua.

Bilo je mnogo glasina u vezi sa Džošuinom formom posle njegovog poraza u junu, a iz njegovog kampa ovih dana se mogu čuti reči da je Britanac bio impresivan na sparinzima, možda i najimpresivniji u karijeri.

Koristio je dodatne sparing partnere, a utisak je da mu je pomoglo sparingovanje sa Meksikancem Elvisom Garsijem, koji gaji sličan stil kao Ruiz.

“Osećam se drugačije. Imam samopouzdanja, verujem. Boksujem od 2008. godine, delovalo je kao da mi je sve dato, a sada sam se vratio u mlađe dane, borim se. Pitanje koje moram sebi da postavim jeste: ‘Posle borbe, hoću li zadržati isti stav?’ Moram da nastavim, to je ono što će me podići na viši nivo“.

Džošua je otkrio da je tražio savet bivšeg svetskog šampiona Vladimira Klička.

“Voleo bih da sam to ranije uradio. Morao sam da preispitam sebe i da napravim preobražaj – ne fizički, već mentalno“, zaključio je 30-godišnji Britanac.

Borba je na programu u subotu od 20 časova u Saudijskoj Arabiji.