Bersi i dalje love mesto u plej-ofu

Ostali sportovi 06. dec 201905:08 > 05:10
Jonathan Daniel/Getty Images

Čikago Bersi su savladali Dalas Kaubojse u prvom meču 14. nedelje Nacionalne fudbalske lige 31:24.

U duelu dve ekipe koje su u 14. nedelju ušle sa šest pobeda i šest poraza Dalas je prvi poentirao. Na šest minuta do kraja šrve četvrtine Dalas je došao do tač dauna posle 17 izvedenih snepova. Drajv je bio dugačak 75 jardi trajao je devet minuta a završio ga je Ezekiel Eliot.

Čikago je odgovorio na startu druge četvrtine kada je Mičel Trubiski završio kratak drajv pasom za tač daun Alenu Robinsonu. Potom je Čikago došao i do fild gola i vođstva 10:7, da bi na pet minuta pre poluvremena fild gol promašio kiker Dalasa Maher. Posle tog šuta sa 42 jarda, Bersi u poslednjih pet minuta idu u drajv koji im je doneo tač daun i maltene prelomio utakmicu.

Bilo je 17:7, a pri prvom posedu u drugom poluvremenu Čikago opet dolazi do tač dauna i bilo je 24:7.

Sledilo je nekoliko pantova, a Dalas dolazi do tač dauna na početku poslednjeg perioda. Opet je Eliot istrčao za 14:24. Ipak odbrana Kauboja nije ništa mogla veoma raspoloženom napadu Čikaga i Bersi odmah vraćaju razliku, 31:14.

Smanjio je Dalas potom i na 21:31 jer se ekipa Čikaga donekle opustila i ostalo je više od četiri minuta da Kaubojsi probaju da stignu domaćina. Samo su stigli do fild gola pa je rezultat na kraju bio 31:24. 

Trubiski je bacio 244 jarde, imao rejting 115,5, dok je Dak Preskot bacio 334 jarde. 

Dalas sada ima skor 6-7 i i dalje je u trci za plej-of jer je prvi u veoma lošoj diviziji NFC istok dok Čikago sa skrom 7-6 juri petu ili šestu poziciji u Nacionalnoj fudbalskoj konferenciji.