"Lamar pravi dobre finte zbog tamne kože"

Ostali sportovi 06. dec 201901:37 > 01:40
Rob Carr/Getty Images

Komentator San Francisko Fortinajnersa je suspendovan zbog komentara na račun kvoterbeka Baltimor Rejvensa Lamara Džeksona. U komentaru on je aludirao na Lamarovu boju kože i zato je on optužen za rasizam.

U utakmici Baltimora i San Franciska napad Rejvensa je briljirao posebno kada je kvoterbek Lamar Džekson fintirao uručenja. Komentator San Franciska je tada imao komentar koji nije baš bio prikladan.

Dobar je u tim fintama jer kada uzmeš u obzir tamnu boju kože, tamnu loptu i tamni dres, ne možeš da vidiš bilo šta. Mislim bukvalno ništa ne vidiš kada je sa loptom i ako si pola koraka zakasnio on je već pobegao„, rekao je Tim Rajan u jednoj radio emisiji.

Džekson je u tom meču inače trčao za čak 101 jardu, dok je tokom cele sezone istrčao 977 jardi. Lamar bi uskoro mogao da bude i najbolji kvoterbek po broju pretrčanih jardi u jednoj sezoni, a rekord trenutno drži Majkl Vik iz 2006. godine koji je pretrčao 1039 jardi.

Dok Džekson briljira u svojim igrama, Tim Rajan će biti suspendovan. Neće komentarisati narednu utakmicu Fortinajnersa, a iz te franšize su poručili da su razočarani njegovim izjavama.

Žalim zbog svog izbora reči kojima sam probao da opišem uslove po kojima se utakmica igrača. Lamar Džekson je MVP kalibar i mnogo ga poštujem. Želim iskreno da mu se izvinim i da se izvinim bilo kome koga sam uvredio„, rekao je Tim Rajan.

Inače meč se igrao po jakoj kiši zbog čega su uslovi za igru bili veoma teški i vidljivost je bila veoma mala.