Srbija preko Slovenije do druge faze SP!

RSS

Rukometašice Srbije plasirale su se u drugu fazu Svetskog prvenstva u Japanu, pošto su u direktnoj borbi za nastavak takmičenja savladale selekciju Slovenije sa 29:27.

Pobedu izabranicama Ljubomira Obradovića donela je fantastična Kristina Liščević sa dva gola u poslednjem minutu. 

Srbija i Slovenija odigrale su vrlo uzbudljiv meč, pun preokreta. Do poslednjeg minuta nije se znalo koja će se reprezentacija radovati. Ipak, Liščević je pogodila u poslednjem minutu za vođstvo u napadu u kojem je Srbija imala igrača manje.

Potom je postigla i pogodak koji je njenom timu osigurao trijumf.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Slađana Pop-Lazić sa osam golova, dok je Jelena Lavko postigla sedam. Sloveniju je predvodila Tjaša Stanko sa deset golova, dok je Ana Gros dala osam.

Pored Srbije takmičenje nastavljaju selekcije Norveške i Holandije. Srpkinje su sakupila šest bodova u grupnoj fazi, ali dalje ne prenose nijedan jer je savladale ekipe koje su završile takmičenje.

Srbija je tako ostala i u borbi za Olimpijske igre.

Srbija je posle pobeda nad Angolom i Kubom doživela dva poraza od Norveške i Holandije.

Slovenija je posle iznenađujuće pobede nad Holandijom, doživela poraz od Norveške, a potom i od Angole. Kuba je bila lak plen za Slovenke (39:26).

Srbija je ponovo loše počela meč. Izabranice Ljubomira Obradovića nisu uspevale da se povežu u napadu, pa gol nisu postigle sve do devetog minuta. Liščević je tada pogodila za 5:1.

Razigrali su se potom srpski bekovi, sigurna je bila Pop-Lazić pa je zaostatak smanjen na 7:6.

U 20. minutu Srbija je stigla do izjednačenja 10:10, da bi do kraja poluvremena prešla u vođstvo (12:11).

Velika borba vodila se i u drugom poluvremenu. Srpkinje su bolje počele drugi deo utakmice, pa su se odlepile na 15:12. Ipak, popustile su u odbrani, dozvolivši da Stanko i Zulić donesu preokret Sloveniji, koja je povela sa 20:19.

Slovenke su potom preuzele kontrolu, Srbija je grešila u napadu, pa je na semaforu bilo 23:20. Ipak, posle tajm-auta Obradovića, došlo je do novog preokreta, pa se u završnicu ušlo sa izjednačenim rezultatom (23:23).

Na pet minuta do kraja Srbija je povela sa 27:25. Ipak, to nije bilo dovoljno za mirniju završnicu, pošto je Slovenija izjednačila na 27:27.

Heroina srpskog tima postala je Liščević koja je u napadu sa igračem manje postigla gol za 28:27, a onda fantastičnim golom postavila konačni rezultat 29:27.