Reprezentativci brane Vujovića: Zlonamerno, smešno…

Ostali sportovi 06. dec 201917:49 > 17:59
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Legendarni Veselin Vujović više nije selektor reprezentacije Slovenije, a posle nedavnog skandala tamošnji rukometaši stali su u obranu doskorašnjeg kormilara.

Rukovodstvo saveza prošle nedelje se zahvalilo na saradnji najuspešnijem selektoru u istoriji Slovenije, a prekidu saradnje prethodio je incident Vujovića s jednim slovenačkim reprezentativcem.

Tamošnji mediji su se raspisali o toj situaciji i između ostalog naveli su da je Vujović tražio rukometašima 300 evra ako žele da igrati poker sa njim.

Aktuelni trener Zagreba je na teške optužbe odgovorio da zna ko mu smešta, ali da u isčekivanju saopšetnja reprezentativaca Slovenije ne želi ništa da priča.

„Takvi natpisi su smešni. Tvrdnje da smo igrali poker kako bismo kupili mesto u ekipi su uvredljive, zlonamerne, ali ponajviše neistinite. Igrači su svesni da partije nisu bile na zadovoljavajućem nivou u poslednjih godinu i po dana i zbog toga su, uostalom, članovi Predsedništva Rukometnog saveza Slovenije odlučili da naprave promene. Što se tiče Vujovića, zahvalni smo mu na rezultatima u ovih četiri i po godine. Želimo mu mnogo sreće u budućoj trenerskoj karijeri,“ piše u saopštenju.

Najveći kandidati za Vujovićevog naslednika su Talant Dušebajev, Alfred Gislason, ali i bivši trener Zagreba Branko Tamše.