Kraljica nas je pojačala: Dijamantska liga na SK!

Ostali sportovi 07. maj 201514:05 > 14:08
sk

Još jedan vrhunski sportski događaj prešao je na Sport Klub! Regionalni lider u prenosima sportskih sadržaja i najgledanija kablovska televizija Sport klub na veliku radost svojih gledalaca obogatio je program novim vrhunskim takmičenjem u 2015. godini.

Pored najboljih fudbalskih, košarkaških, teniskih i auto-moto šampionata ljubitelji sporta moći će da uživaju u „Dijamantskoj ligi“, najkvalitetnijem skupu atletičara na svetu u organizaciji Međunarodne atletske federacije.

Dijamantska liga uključuje 14 atletskih mitinga (Doha, Šangaj, Judžin, Rim, Birmingem, Oslo, Njujork, Sen Deni, Lozana, Fontvil, London, Stokholm, Cirih i Brisel). Prvi je na programu 15. maja, a završni 11. septembra. Najbolji svetski atletičari i atletičarke boriće se u 16 disciplina i na osnovu ostvarenih rezultata prikupljaće poene u „dijamantskoj trci“. Pobednicima te trke na kraju pripada dijamantski trofej i  novčana nagrada.

„Velika mi je čast što se našoj velikoj sportskoj porodici pridružuje i kraljica. To je još jedan sadržaj koji želimo da približimo našim gledaocima i da im omogućimo da uživaju u direktnim prenosima trkačkih, skakačkih i bacačkih disciplina u kojima učestvuju najbolje svetske atlete. Predstoji nam uzbudljivo leto sa, nadamo se, vrhunskim rezultatima svetskih atletskih zvezda, rekao je prvi čovek Sport Kluba Nemanja Simeunović.

Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Serija takmičenja započinje u Aziji, sa dva vrhunska mitinga u samo tri dana (15. i 17. maja) Dohi i Šangaju. Sva pažnja biće usmerena na najbržeg čovek na planeti Juseina Bolta i francuskog skakača motkom Renoa Lavilenija koji juri šestu uzastopnu titulu u dijamantskoj trci, dok će se ove godine mnogo očekivati i od sjajnog skakača u vis Mutaza Ese Baršima. U Šangaju ćemo gledati novi duel na 400 metara LaŠona Merita i Kiranija Džejmsa, a u centru pažnje će biti i Šeli-En Frejzer-Prajs kao i Mo Farah.

Najavljeni su i nastupi najboljih atletičara iz regije poput Ivane Španović, Blanke Vlašić, Emira Bekrića, Sandre Perković, Asmira Kolašinca i drugih.

Prenose „Dijamantske lige“ komentarisaće Gojko Andrijašević i Darko Plavšić, vrhunski poznavaoci atletike.