Mandićeva: Pomeranje Igara odložilo i moj kraj

Getty images/Hannah Peters

Milica Mandić, srpska reprezentativka u tekvondou, saopštila je da će završiti karijeru po okončanju Olimpijskih igara u Tokiju 2021.

Mandićeva (28) trebalo je da ovog leta ode u penziju, ali je pomeranje Igara za 2021. zbog pandemije koronavirusa, dovelo i do odlaganja završetka karijere.

Kako je napredovalo širenje cele ove situacije bila sam svesna da je to jedna od opcija. Znam da je doneta prava odluka u ovom momentu. Zdravlje je na prvom mestu i ne treba ga ugroziti ni po koju cenu. Ali znajući sve to teško mi je pala odluka. Ove godine je trebalo da završim karijeru posle Olimpijskih Igara. Sada se sve pomera i još mi treba vremena da procesuiram ove događaje„, rekla je osvajačica zlata na OI 2012. u Londonu.

Pored OI, Mandićevu čeka i Svetsko prvenstvo.

Svakako da su OI prioritet sledeće godine, ali mi i pored toga imamo Svetsko prvenstvo koje je trebalo da se održi u Kini. Napravićemo sastanak stručnog tima, jednostavno da vidimo odakle počinjemo, koja je trenutna forma i koji je naš cilj. Na meni je sve da pratim, kako trenera Dragana Jovića, tako i kondicionog trenera, psihologa i nutricionistu i da se posvetim maksimalno pripremama što i jedva čekam„, zaključila je ona.

Rođena Beograđanka ima zlato sa Svetskog prvenstva iz 2017. i bronzu osvojenu 2011. godine.