"Ako sledi poslednji Habibov meč, neka bira protivnika"

Isaac Brekken/Getty Images

Šampion UFC u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov vlasnik je savršenog rekorda od 28 pobeda u 28 profesionalnih mečeva, a mnogi smatraju da će se posle svoje jubilarne 30. borbe u karijeri povući u slučaju pobede.

Nurmagomedov je trebalo da se bori u septembru sa privremenim prvakom u kategoriji do 70 kilograma Džastinom Gejdžijem, ali je zbog smrti svog oca i trenera Abdulmanapa Nurmagomedova, taj meč odložen, pa datum trenutno nije poznat.

Povezano

MMA legenda i nekadašnji šampion u kategorijama do 77 i 84 kilograma Žorž Sent Pjer govorio je u više navrata da bi se rado vratio iz penzije kako bi imao meč sa Habibom, kojeg izuzetno poštuje.

Jedna od opcija je i revanš sa Konorom Mekgregorom, a znam da Irac želi tu borbu od 2018. godine, kada je izgubio u prvom duelu. To bi bilo zabavno organizovati, ali ne znamo kako će se stvari razvijati. Ukoliko bi Habib Želeo Žorža Sent Pjera, ja bih to podržao, pogotovo ako bi mu to bio poslednji meč. Ja mnogo volim Habiba, mislim da je on mnogo doprineo našem sportu i izašao bih mu u susret u vezi sa svakom njegovom željom“, izjavio je prvi čovek UFC Dejna Vajt.

Nurmagomedov ima 31 godinu, a slavio je u svakom od 12 mečeva od dolaska u UFC 2012. godine.

Mike Stobe/Getty Images