Crnogorke pogurale Hrvatsku do bronzane medalje?!

Ostali sportovi 21. dec 202011:38 > 11:39
Reuters, Bo Amstrup

Selektor rukometašica Danske Jesper Jensen, koji se našao na udaru medija posle neuspeha na šampionatu Evrope, pokušao je da pronađe alibi, ali je to uradio na blago rečeno nekorektan način.

Naime, Danska koja je pobedom nad Rusijom uspela da stigne do polufinala, a zatim izgubili već dobijen meč u duelu sa Norveškom, ostala je bez pobedničkog postolja i medalje, jer je Hrvatska slavila sa 25:19.

Na osnovu svega viđenog na parketu, više nego zasluženo. Hrvatska je sa mnogo više motiva i energije odigrala utakmicu, dominirala je u drugom poluvremenu, a selektor Danske, umesto da čestita rivalu, odlučio je da za poraz optuži arbitre iz Crne Gore Jelenu Mitrović i Anđele Kažanegru.

“Ovo je bilo smešno, groteskno. Sudije iz Crne Gore imali su loš i pristrasan kriterijum suđenja. Uradile su sve što su mogle da Hrvatska stigne do pobede, što je na kraju i uradila. Imao sam utisak kao da igramo na Balkanu pre dvadeset godina, kada ste znali da ćete biti prevareni i pre nego što je utakmica počela. Čestitam Hrvatskoj na pobedi, ali je ostao gorak ukus u ustima i bol u stomaku, jer su do pobede stigle uz pomoć sudija. Balkanska sprega nas je sprečila da stignemo do medelje”, naglasio je Jensen.

Jensenovo izlaganje je naišlo sa osudu svih rukometnih stručnjaka, jer je omalovažio uspeh koji su ostvarile rukometašice Hrvatske, a ujedno omalovažio uspeh sudija iz Crne Gore koja su više nego zasluženo dobile priliku da dele pravdu u polufinalnim mečevima i mečevima u kojima se odlučivalo o medaljama. Treba naglasiti, da su Jelena Mitrović i Anđela Kaženegra bile u konkurenciji i za finalni meč.