Perić: Srbiji su pobede prioritet

Ostali sportovi 03. nov 201415:32 > 15:32
RSS

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je danas da je zadovoljan pobedama nad Crnom Gorom i Izraelom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali dodao da ekipa mora još da napreduje.

„Pozitivno je da smo svi zajedno bili svesni koji je naš zadatak, obaveza i svaki igrač znao je svoju ulogu. Mislim da na reprezentativnom nivou nijednu ekipu nije jednostavno pobediti, da u svim fazama igre moraš da budeš dominantan. Mi se ne zadovoljavamo samo pobedama, već se iz njih rade analize i prave koraci prema napred“, rekao je Perić za sajt Rukometsnog saveza Srbije (RSS).

Perić je dodao da je da zadovoljan pobedom u gostima nad Izraelom (26:22), uprkos čestim oscilacijama tokom meča.

„Pobedili smo ekipu koja igra specifičan rukomet, kontrolisali smo celu utakmicu, ali imali smo i padove, što u budućnosti treba ispraviti. Imali smo slabu realizaciju i ova razlika je mogla da bude ubedljivija. Neke ekipe pruže vrhunsku partiju i ne pobede, a dobro je da smo mi došli do trjumfa. Prioritet u ove dve utakmice bile su pobede, a nakon njih ide nadgradnja svega“, naveo je Perić.

Rukometaši Srbije naredni meč u grupi igraju protiv Islanda 29. ili 30. aprila 2015. godine.