Utorak na SK: Po jedan meč KHL, VTB i odbojkaške LŠ

EPA

Od 17:30, ljubitelji najbrže kolektivne igre na svetu moći će da pogledaju derbi KHL-a iz Helsinkija.

Štapove će ukrstiti domaći Jokerit i branilac titule, Metalurg iz Magnitogorska. Magnitogorsk se trenutno nalazi na prvom mestu na Istoku, dok je Jokerit na odličnom trećem mestu na zapadu. Zanimljivo je da na prethodnih pet mečeva imaju isti skor: po tri pobede i dva poraza. Igrači koji se ističu u poslednjih nekoliko mečeva su iskusni Denis Zaripov kod Metalurga i još iskusniji Jere Karalahti kod Jokerita.

Na SK2 od 20:30 pratićemo duel evropske Lige šampiona između belgijskog Maseika i francuskog Tura. Iako ne spadaju u prve redove favorita za evropsku titulu, ovo su timovi koji bi mogli da ugroze velike iz senke i svakako se moraju uzeti u obzir za prolaz dalje.

Tur je pre tačno 10 godina bio šampion Evrope, možda i najpoznatiji igrač u istoriji ovog kluba je Slobodan Boškan. Sada, za tur igra odlični srednji bloker Stanislav Šimin, koji igra pod zastavom Srbije, ali nikada nije dobio poziv za reprezentaciju iz misterioznih razloga. Iako i Maseik ima veliku tradiciju igrača sa ovih prostora, za ovu sezonu nemaju nijednog na spisku.

I konačno od 18:00 na SK3 gledaćemo košarkaški duel dva tima koja nemamo tako često priliku da pratimo. Jedini finski predstavnik u VTB ligi, ekipa Bisonsa, ugostiće estonski Kalev. Bisonsi za sada imaju skor od 1-3, dok je Kalev zabeležio dve pobede i isto toliko poraza. Ono što je sigurno je da oba tima gaje takozvanu baltičku školu košarke, sa mnogo trčanja i mnogo šuteva za tri poena, a igrači kao Braća Bertans su njeni najbolji predstavnici