Gocić za SK: Idemo zajedno u Brazil

Ostali sportovi 11. sep 201519:53 > 19:56
Izvor: Getty Images

Vaterpolisti su ostvarili sve što se od njih očekivalo. Razmaženi ljubitelji sporta u Srbiji očekivali su od vaterpolista titulu u Svetskoj ligi, vizu za Olimpijske igre i titulu prvaka sveta.

Sve su puleni Dejana Savića ostvarili. Što bi rekao naš narod, nije nama teško, samo vi recite, mi stižemo do trofeja. S druge strane, mnogi bi rekli, a vi onda pratite fudbal…

Živko Gocić, kapiten trofejne reprezentacije, koja dobija sjajne naslednike, s obzirom da su juniori, koje vodi Vlada Vujasinović, izborili plasman u finale Svetskog prvenstva, pomno prati dešavanja na Evropskom prvenstvu u košarci.

„Naravno da hoću da pričam za Sport Klub. Za Vaš portal sam pričao i pre početka Svetskog prvenstva i pre početka Svetske lige. Lepo ste nas ispratili, a kod Vas sam upravo video vest da je Vujas sa juniorima stigao do finala.“, rekao je Gocić i nastavio: „Pratim, naravno da pratim Evropsko prvenstvo u košarci. Odgledao sam sve mečeve. Momci igraju sjajno i, za sada, deluju kao siguran učesnik finala, što je primarni cilj, jer onda zajedno idemo na Olimpijske igre. Navijam, iz sve snage, za košarkaše.“

Mnogi se plaše i kroz vazdug provejava pitanje, šta ako nam se desi loš dan?

„Pitanje je logično i razumljivo, svako ima loš dan. Izvesno je da će se loš dan desiti i našim košarkašima. Međutim, šampioni znaju kako da se izbore sa tim. Kao kapiten vaterpolo reprezentacije, ni sam ne znam koliko smo loših dana imali, ali uvek iskoči neki pojedinac, koji kolektiv dovede do cilja. Košarkaši mi deluju kao moćan kolektiv. Uveren sam, bolje reći, strašno bih voleo, da momci izdrže do kraja i da stignu do cilja. Kvalitet imaju, energiju imaju. Sve je tu. Treba im malo sreće i eto nas zajedno u Brazilu, a posle, ko zna, možda i na dočeku u Beogradu.“, rekao je Gocić.