Španović: Ne želim da me bilo šta iznenadi

Ostali sportovi 05. nov 201412:11 > 12:11
Getty images by Michael Steele

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović poručila je danas da joj je glavni cilj naredne sezone uspešno učešće na prvenstvu sveta u Pekingu 2015. godine

 Rekorderka Srbije u skoku u dalj naglasila je da će joj dvoransko prvenstvo Evrope u martu u Pragu predstavljati jednu od glavnih „stanica’ na putu ka Pekingu.

„Imaću dva do tri takmičenja kao pripremu za Prag, a svakako da mi je što bolji plasman na prvenstvu sveta u Pekingu glavni cilj za 2015. Ima mnogo faktora koji utiču na sam rezultat na takmičenju, ali sigurno je da ćemo maksimalnu pažnju posvetiti svim onim elementima na koje direktno možemo da utičemo, pre svega mislim na fizičku spremu, zdravlje i sve potrebne uslove za trening. Želim da sve faktore eventualnog neuspeha i rizika svedem na minimum i da ništa ne propustim slučaju. Dobar plan je već pola odrađenog posla“, rekla je Španović.

Srpska atletičarka je ove godine imala najuspešniju sezonu, pošto je pored dve istorijske medalje osvojene na šampionatima sveta, osvojila i evropsko srebro i izbila na prvo mesto prema rangiranju „All-athletics“.

 „“Ova sezona je zaista bila duga i naporna, ali mogu da je ocenim kao besprekornu, kako zbog zdravlja na prvom mestu, tako i zbog uspešnosti na takmičenjima. Posle Svetskog kupa u Marakešu, gde sam osvojila drugo mesto usledila je pauza od tri nedelje, a sada polako ulazimo u trenažni proces koji odrađujemo u Novom Sadu“”, rekla je Španovićeva.

Srpska atletičarka planira da nakon potpisivanja saradnje između Atletskog saveza Srbije i Atletske federacije Ujedinjenih Arapskih Emirata, zimski period odradi u Dubaiju.

Za moj tim i mene ova godina bila je veoma zahtevna i uspeli smo da iznesemo sve do kraja baš onako kako smo i zamislili. Znamo na koje stvari treba da obratimo pažnju i na tome ćemo intenzivno raditi kako bi se što bolje spremili za narednu godinu”, zaključila je Španovićeva.