Sreda na SK: Kreće četvrto kolo Evrolige, odbojka i KHL

Getty images, Nathaniel S. Butler

Na SK1, pratićemo duel Barisa iz Astane i zagrebačkog Medveščaka od 14:00.

Sport u Kazahstanu je u ekspanziji, jer gde ima novca, tu ima odmah i kvalitetnih igrača, pa se isto može reći i za ekipu iz Astane. Oni na prethodnih pet mečeva imaju tri pobede i dva poraza a najbolji oklopnik je veoma poznat ljubiteljima NHL-a, zove se Brendan Bočenski. Medvedi imaju tri poraza i dve pobede u istom vremenskom periodu i Met Karl se ističe kao najbolji poenter.

Od 20:30 na istom kanalu smo u „Magičnoj kutiji“ u Madridu. Navikli smo samo na najbolje u ovoj hali, tokom proleća najbolji tenis a tokom jeseni i zime na najbolju košarku. Real je deklasirao Nižnji prošle nedelje i navijači će očekivati isto protiv debitanta u Evroligi. Italijani su poprilično „divlji“ tim i teško je predvideti šta će uraditi u Madridu, a jedino što je sigurno je da neće doći sa unapred pripremljenom belom zastavom.

U isto vreme, na SK2 pripremili smo uživanje za ljubitelje odbojke. Prethodne večeri gledali smo odličan duel belgijskog Maseika i francuskog Tura, a sada nas očekuje meč Pjaćenca – Konstanca. Rumuni se još privikavaju na vrhunsku odbojku i Ligu šampiona i sigurno će imati šta da nauče u Pjaćenci. Obratite pažnju i na kubanskog srednjeg blokera Robeltandija Simona, koji je sigurno jedan od najboljih odbojkaša današnjice.